Gojko Vlaović Foto: N1

Novinar lista "Danas" Gojko Vlaović izjavio je u Novom danu da je Beogradski sajam postao deo državnog projekta Beograd na vodi, i da je zbog toga i umanjena cena zemljišta.

„Beogradski sajam na mestu na kome se nalazi sada više neće postojati, biće izmešten. Meni se da će biti izmešten na lokaciju u Surčinu na kojoj će biti izgrađen i Nacionaloni stadion, a tu bi trebao da se održi i EXPO sajam. Očito je da je sve u ovoj zemlji podređeno projektu Beograd na vodi. I onda, Sajam više ne može da bude na mestu na kome se sada nalazi, a da nije trebao da se nalazi na tom mestu – on tu ne bi bio ni izgrađen. Tu je izgrađen jer je najpodesnija lokacija za održavanje sajamskih mainifestacija“, ukazuje Vlaović za N1.

Dodaje da će najverovatnije Sajam biti privatizovan, pa je zbog toga verovatno i cena zemljišta umanjena u odnosu na ono koliko zaista vredi.

„Očito da Vlada Srbije želi da preduzme svaki korak kako bi olakšala posao u ovoj tansakciji. Bitno je da se to zemljište prikaže da vredi manje o realne cene, da bude kupljeno za manje novca, i da bude okončano onako kako vladi odgovara. To je jednostavno državni projekat. Odlučeno je da se to preseli i da bude deo projekta Beograd na vodi. To je i razlog zašto je sve to umanjeno“, navodi Vlaović.

Komentarišući smenu ministra Radeta Baste, on je naveo da je u vlasti očigledno doživela njegove poteze kao „prsta u oko“.

„Sve ono što je Vlada pričala, Basta je radio drugačije. I kada govorimo o politici, to je nešto što se ne toleriše. Znamo svi za slučaj binvše ministarke rzudasrtva i energetike Zorane Mihajlović koja je ćčestoi imala izjave totalno durgačije što izjavljuje Vlada. I znamo mkako se cela ta stvar završila. U Vladi Srbije se ne tolleriše drugačjije mišljenje od oinoga kao što mgfa je imao predsednik Vučić, a bivpši minsitar Basta ga je imao“, rekao je Vlaović.

Dodao je da je u SNS to viđeno kao minus za Jedinstvenu Srbiju, kao i za njenu koaliciju sa SPS-om.

„Zakon o planiranju i izgradnji najsramniji zakon iz ekonomske oblasti koji je donesen u našoj zemlji“

Komentarišući Zakon o planiranju i izgradnji, on je rekao da je to „najsramniji zakon iz ekonomske oblasti koji je donesen u našoj zemlji“.

„Poslanici vladajuće koalicije i minsitar Vesić su pokušali da odbrane neodbranjivo. Odnosno, vi dozvoljavate sada investitorima da imaju situaciju ni da plaćaju to građevinsko zemljište. I sada je sve to gotovo“, istakao je Vlaović.

On je podsetio da je Vesić napadao kritičare ovog zakona i govorio da se zalažu za povratak u socijalizam i komunizam, a u stvari je glavno pitanje bilo da li je ovaj zakon dobar za državu.

„Ne možemo da posmatramo stvari da je sve loše ono što se desilo u prošlosti. Treba da gledamo da li je to dobar za interese države ili ne. Po mom mišljenju za interese države bi najbolje bilo da vlasništvo zemlje bude u rukama države, jer bi investitori plaćali za to, a budžet bi dobijao sredstva na taj način“, zaključio je Vlaović.

BONUS VIDEO „Polako se spremajte, uskoro će selidba“: Da li Beogradski sajam menja lokaciju?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare