Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bs

Stranka slobode i pravde zahteva od Vlade Srbije da prestane da i u ekonomskom pogledu od Srbije pravi Severnu Koreju sa jednim jedinim ciljem – da bi i u medijskom pogledu bili pandan Severnoj Koreji.

Saopštenje Stranke slobode i pravde prenosimo u celosti.

„Nedopustivo je i u evropskim okvirima nezabeleženo da jedna državna kompanija – Telekom, ustupa svoje resurse stranoj privatnoj kompaniji – Telenor, a sa ciljem da se uništi druga strana privatna kompanija – SBB. Samo monstruozni mozak može da dođe na ideju da uništi jednu veliku stranu kompaniju da bi na taj način zapravo uništio dva slobodna medija – televizije N1 i Nova S.

Pročitajte još:

Stranka slobode i pravde podržava svaki poslovni potez državnog Telekoma koji za cilj ima njegov razvoj, ali niko ne može da podrži davanje desetina miliona evra novca građana za tabloid Kurir i TV Kurir, stotina miliona evra novca građana za kupovinu kablovskog Kopernikusa bliskog Srpskoj naprednoj stranci i posredno kupovine TV Prva i O2/B92, uz enormno zaduživanje i katastrofalno upravljanje Telekomom koje je SNS rukovodstvo dovelo u predstečajno stanje.

Tragedija je da ovakav potez Vlade Srbije, koja je postavila direktora i Nadzorni odbor državnog Telekoma, nema nikakvo ekonomsko opravdanje, ni na koji način ne doprinosi ekonomskom razvoju Telekoma, već je jedini cilj stvaranje Vučićevog tamnog vilajeta.

Ovakav potez je završni čin operacije stvaranja potpunog medijskog mraka u Srbiji.

Stoga Stranka slobode i pravde zahteva hitnu smenu generalnog direktora Telekoma Vladimira Lučića i Nadzornog odbora ove naše državne kompanije, koji samo slepo izvršavaju Vučićeve naloge i na taj način Srbiju dodatno kompromituju u Evropi i svetu.

Stranka slobode i pravde odmah je reagovala na ovo skandalozno ponašanje Vlade Srbije i Telekoma i ukazala na brutalne namere ovog režima da uništi slobodne medije N1 i Nova S. Potpredsednica SSP Marinika Tepić je još pre sedam dana javno pozvala vlasnika Telenora, gospodina Kelnera, da izađe iz ovog kompromitujućeg posla, koji je u potpunosti suprotan svim evropskim standardima, budući da je Telenor evropska kompanija.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar