Vilijam Voker Foto: MANOOCHER DEGHATI / AFP / Profimedia

„Razočaran i uznemiren“, bilo je objašnjenje koje je bivši ambasador OEBS-a na Kosovu i dugogodišnji pristalica pokreta „Samoopredeljenje“ Vilijam Voker dao za Albanian Post, upitan šta misli o vladi premijera Aljbina Kurti do sada.

Odnosi Kosova i Sjedinjenih Američkih Država „više nisu kao što su bili u prošlosti“, objasnio je Voker, rekavši da „postoji pad razumevanja obe strane“, prenosi KoSSev.

Pad koji Kosovo ne može sebi da priušti, „jer su ovi izveštaji od izuzetnog značaja“, naveo je Voker u ekskluzivnoj izjavi za Albanian Post.

„Dozvolite mi da objasnim svoje razočaranje. Bio sam razočaran, na primer, što je sadašnjoj vladi trebalo više od godinu dana da dođe u Vašington u bilo kakvu posetu. Mislim da su odnosi Vašingtona i Prištine izuzetno važni, ali toliko dugo su članovi vlade išli u Berlin, u prestonice Evrope i drugih zemalja, ali nisu dolazili u Vašington“, rekao je on.

Što se tiče Kurtijeve 14-dnevne posete SAD, Voker je rekao da je bio razočaran time što ga uopšte nisu kontaktirali, kao i da je imao utisak da ta poseta ne vredi mnogo.

BONUS VIDEO: Nemci preuzimaju Kosovo: Rada Trajković i Dušan Janjić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar