Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti
Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti. Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, EPA-EFE/MALTON DIBRA

Kosovski premijer Aljbin Kurti potvrdio je da neće biti sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i naveo da razlog za to ne treba tražiti u Prištini, već Beogradu. Kada je reč o dogovoru o energetici, kaže da se ne može očekivati od vlade da nastavi sa subvencijama struje za sever Kosova.

Dugo očekivani bilateralni sastanak između Kosova i Srbije na najvišem nivou neće biti održan ovog leta. Razlog za ovo prema premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju leži u odlaganju sastanka od strane Srbije.

Kurti je izjavio da su u toku pripreme za sprovođenje odluke o registarskim tablicama i reciprocitetu vezanom za lične karte Srbije.

„Oni koji su na crnoj listi američkog trezora i oni koji imaju naloge tužilaštva na Kosovu, koji su radili i rade za nelegalne strukture, naravno, imaju interes za destabilizaciju. Problem je kada njihov interes nađe političku podršku u Beogradu. Verujem da bi međunarodni faktori trebalo krupnim slovima da zabeleže ovu političku podršku koja dolazi ovim zločincima koji žele da destabilizuju Kosovo jer se bore protiv države Kosovo“, ocenio je premijer Kosova.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Trajković i Garić: Kurti ne sprovodi zakone kada su u pitanju Srbi na Kosovu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar