Marko Vidojković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pisac Marko Vidojković rekao je gostujući u Novom danu N1 da je istina vrlo jasna i da je siguran da Nebojša Stefanović ne bi smeo da pisne da nije dobio zeleno svetlo od FBI. "Rekli su mu 'Nešice, sad proradi'. Ne mogu da posmatram Stefanovića kao agenta već kao nekog ko sluša strane službe i voljan je da sarađuje. On je ostao jak, u institucijama, počeo da se kači sa tabloidima bliskim vladi, a on je u vladi. Aleksandar Vučić je uhvaćen u laži", rekao je on.

Vidojković kaže da ne može da sakrije zadovoljstvo, podsećajući da kada je Stefanović odveden u SAD na satanak sa FBI i DEA, kada se vratio Dijana Hrkalović je ispraćena iz MUP-a.

„FBI je i tada znao šta se ovde dešava. Država je imala svoj narko kartel koji se ogleda u Jovanjici, bliskosti sa kavačkim klanom. Vidite montažu Marinike Tepić sa Veljkom Belivukom, to je znak da se ozbiljno ljulja, ako neko vidi da je sam vrh režima počeo da se gubi on je odmah podoban da postane saradnik FBI. Stefanović vadi iz fascikle šta ima, siguran sam da ćemo sve da saznamo. Naše institucije su zatvorene, mi to možemo da uradimo samo u saradnji sa stranim službama, jednostavno treba mala pomoć sa strane kada se temeljno ruši sistem i gradi antisistem mafijaških temelja. Veseli meseci su pred nama, neveseli pred režimom“, ocenjuje Marko Vidojković.

Na Vučićevu izjavu da više neće biti „Oluje“, kaže da bi Srbi prvo trebalo da se vrate.

„On je možda mislio na sever Kosova, mada je i to pitanje. Pitanje je i Republike Srpske, tamo se vodi opasna politika marginalizacije srpskog naroda, ujedinjena je na nenormalnim osnovama. Republika Srpska nije genocidna tvorevina, ona je tvorevina Dejtonskog sporazuma, ona je deo Bosne i Hercegovine, opasna zamena teza. Jako je opasno po srpski narod da kad je došao visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit da ceo srpski nacionalni korpus izražava jedinstvo oko neke gluposti, pa posle da dođu i kukaju Vučiću, mada on ima svoje megafone, kojima podgreva te priče o sprskom svetu. Ja se bojim da ne bude da se srpsko jedinstvo ne prelije u neke traktore. I NATO je garant Dejtonskog sporazuma, ne bih voleo da visoki predstavnik pozove NATO u pomoć“, kaže Vidojković.

Govoreći o tužbi protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina, Vidojković kaže da je neko iz Narodne stranke već bio podeo prijavu protiv njih zbog učešća u organizovanom kriminalu.

„To je njihov najjeftiniji trik, očajnički potez, da podigneš prijavu protiv samog sebe i ako Dolovac odbije to i kaže vi ste čisti, niko drugi neće moći da je podigne. Potpisali smo i nekoliko sporazuma sa Amerinakcima, uz to i sporazum o izručenju, a međunarodni sporazumi imaju jaču snagu od domaćeg prava. Radije bih voleo da vidim suđenje Aleksandru Vučiću u Americi, kao što smo gledali Miloševića. Ja ovo sad maštam pod pretpostavkom da je državni vrh do daske umešan u organizovani kriminal“, kazao je Vidojković.

Komentarišući dijalog vlasti i opozicije, kaže da je za to da kada se pregovara sa Aleksandrom Vučićem da se pregovara pred stranim svedocima.

„Sastanak na kome sedimo sa Vučićem bez stranog svedoka može u svašta da se pretvori, a sastanak na kome imamo strane posrednike kud i kamo pruža nadu da će se doći do nekog rešenja, neko će im doneti neki papir, oni će potpisati i izborni uslovi će biti bolji. Ja sam za to da se cela demokratska opozicija ujedini u borbi, ne verujem da je to realno, ali tako je bilo sa DOS-om i to bez SPO koji je bio najjača stranka. Milošević je svima izašao na uši“, smatra Vidojković i dodaje da imamo veću nepogodu od bombardovanja, a to je, kako kaže, pandemije koronavirusa.

„Koristili su pandemiju da bi se održali na vlasti, izazivali su se namerno novi talasi, kad taman malo ‘legne’ broj zarazenih, onda otvore ski centre. Narod ne mogu da krivim“, kaže Vidojković koji piše o zlatiborskom soju – porodici koja mora da ide na zimovanje, iako svi kijaju i imaju apoteku na 30 kilometara i dodaje da kako se pojavljivala neka osobenost on ju je beležio i pisao priče.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar