Ilustracija: Corax

Ova moja nova karikatura gde su Vučićeva usta zapravo znak Pink televizije, nastala je zato što vidim veliku sličnost između onoga što predsednik Srbije govori sa onim gde to govori, kaže karikaturista Predrag Koraksić Koraks za portal Nova.rs.

Kao i uvek, nova Koraksićeva karikatura izazvala je burne reakcije, neki su oduševljeni, nekima je opet meta kritika. On nastavlja da radi.

Foto:Nemanja Jovanović

„Direktan povod za ovu karikaturu je to što Vučić stalno gostuje na Pinku i govori odatle. Pink mu je glavna uporišna tačka, zato sam i poistovetio ta njegova karakteristična usta sa znakom Pinka. Vidim sličnost između onog što Vučić govori s onim gde govori“, kaže Koraksić za Nova.rs.

Inspiracije, kako kaže, još mu ne manjka, ali priznaje da danas nimalo nije jednostavno napraviti karikaturu.

„Dosad smo gotovo sve napravili. Često mi se desi da mi nešto padne na pamet, a onda vidim da sam to već uradio pre 20 godina. Sve je potpuno isto, isti ljudi, isti politički nastup, samo im je izgled drugačiji, onda su bili mlađi“, navodi Koraks.

Analizirajući ono o čemu sve priča srpski predsednik, od korone, preko BDP, do izgradnje puteva i na posletku otkrivanja počinilaca poslednjih ubistava u Beogradu, legendarni karikaturista kaže da Vučić očigledno sve zna.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„To su njihovi ljufdi, sve se to dešava u tom ambijentu. Nije z anjega problem da zna sve to, pa i ko su ubice. Eto upravo sam razmišljao da to bude tema moje nove karikature. Imam dve ideje. Prva je d anapravim jednog mafijaša koji se zaleteo i seo Vučiću u Krilu. Mislim da to dovoljno govori o celoj situaciji. A druga bi mogla biti Vučić kao mafioza koji slika selfi sa boginjom pravde. Ili možda da pleše sa njom pa da je gazi… Razmislliću“, zaključuje Koraksić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram