Foto:Nemanja Jovanović

Mog oca su četnici streljali 1941. godine, a ja sam četiri godine bežao i vrlo dobro pamtim šta se dešavalo, ko su fašisti i koje metode su koristili, izjavio je karikaturista Predrag Koraksić Koraks, komentarišući reagovanje Pokreta socijalista ministra odbrane Aleksandra Vulina na njegovu karikaturu "Dole fašizam" u listu "Danas".

Korkas je rekao kako je karikaturom hteo da „opomene“ i da „ukaže šta su fašističke metode“ i da to izgleda upravo tako kako je nacrtao.

On je ocenio da metafora, koju nudi karikatura kao vid umetnosti, ne može bukvalno da se shvata, ali da „vlastodršci obično nemaju smisla za humor“.

„A humor je protiv njih najbolje oružje. Mislim da je sve to što se desilo u Skupštini i što je uradio Obradović pogrešno, u ovom trenutku je pametnije sve okrenuti na humor. Kada je srušen Milošević bilo je mnogo štosova, pravljene su njegove lutke, bilo je duha. To je mnogo efektnije nego što se demonstrira i napada (Marjan) Rističević“, ocenio je Koraks u izjavi za list „Danas“.

Koraks je ocenio i da se zloupotrebljava i tvrdnja da je porodica Aleksandra Vučića stradala za vreme Drugog svetskog rata.

„Pa i ja sam stradao tada. Mog oca su četnici streljali 1941. godine, a ja sam četiri godine bežao i vrlo dobro pamtim šta se dešavalo, ko su fašisti i koje metode su koristili. Istovetne demonstrira i aktuelna vlast“, ocenio je poznati karikaturista.

Reagujući na Korkasovu karikaturu „Dole fašizam“, objavljenu na jučerašnjoj strani lista „Danas“, Pokret socijalista ministra odbrane Aleksandra Vulina, ocenio je poređenje Vučića i Hitlera kao „zlonamerno i glupo“, uz ocenu da to „vređa i Vučića i Hitlerove žrtve“ i zaključak da „mržnja uređuje Danas“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare