Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji, objavio je na svom Tviter nalogu da se nalazi u samoizolaciji, nakon što je saznao da je član njegovog tima pozitivan na koronavirus. Pre tri dana, Evropski komesar se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a tom prilikom su se i srdačno rukovali.

Varhelji je napisao na Tviteru da je danas obevešten da je član njegovog tima pozitivan na koronavirus.

„Dok čekamo nove rezultate, moj tim i ja smo u samoizolaciji u skladu sa preporukama o javnom zdravlju. Osećam se dobro, nemam nikakve simptome, na testovima prošle nedelje bio sam negativan”, poručio je Varhelji na Tviteru.

Pre tri dana, predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa Varheljijem, gde su razgovarali o Izveštaju Evropske komisije.

„Govorili smo o svim nedostacima, govorio sam o svojim propustima. Fer je da budemo iskreni. Pričali smo i o izveštaju, važno je videti političke i ekonomske stvari. Što se ekonomije tiče, u prethodnih godinu dana, Srbija je među boljima u Evropi“, istakao je predsednik Srbije.

S obzirom na to da se komesar nalazi u samoizolaciji zbog virusa, postavlja se pitanje da li bi iz predostrožnosti to trebalo da uradi i predsednik Vučić. Ukoliko uzmemo u obzir da Vučić ni masku ne nosi, da ne poštuje mere fizičke distance, odgovor se sam nameće.

Pored predsednika Vučića, Varhelji se u Beogradu sastao i sa predsednikom Stranke slobode i pravde (SSP) Draganom Đilasom, predsednikom Demokratske stranke Zoranom Lutovcem, liderom Pokreta slobodnih građana Pavlom Grbovićem i funkcionerom Narodne stranke Zdravkom Ponošem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare