Osnivač pokreta "SRCE" Zdravko Ponoš osvrnuo se u emisiji "Dobar loš zao" na odnos između šefa srpske države Aleksandra Vučića i njegovog političkog oca, Vojislava Šešelja.

Komentarišući gostovanja Šešelja, lidera i osnivača Srpske radikalne stranke, na televizijama i njegove ispade, Ponoš je rekao da ima utisak da se Vučić prema njemu ponaša nečovečno.

Pročitajte još...

„Vučić se prema njemu ponaša nečovečno i neodgovorno. To je njegov otac, stariji čovek i bolestan čovek. On njega u takvom stanju tera da zarađuje za život. To je kao porodica koja starijeg dedu, koji je tu porodicu stavio na noge, tera u osamdesetoj godini da okopava kukuruz da bi ga nahranili“, slikovito je Ponoš opisao odnos nekadašnje sekretara SRS, a danas predsednika države i osuđenog ratnog zločinca, Vojislava Šešelja.

Pre nego što je doživeo metarmofozu, lider naprednjaka i prvi čovek države, Aleksandar Vučić, bio je jedan od najbližih saradnika Vojislava Šešelja. U SRS se učlanio početkom devedesetih, a u toj stranci je proveo gotovo pune dve decenije. Razlaz sa Šešelj, doduše samo stranački, odigrao se 2008. godine, kad je Vučić, zajedno sa Tomislavom Nikolićem odlučio da formira SNS.

Po povratku Šešelja iz Haga, obnovljeni su odnosi i šef radikala je postao ponovo omiljeni opozicionar u Srbiji. Nakon debakla na poslednjim izborima, Šešelj je najavio povlačenje iz politike, ali je nastavio da gostuje u televizijskim emisijama, gde mu je zadatak da brani i opravdava poteze svog političkog sina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare