Foto: Promo/Facebook/Shqipdon Salijaj

Nastavlja se sa objavljivanjem bizarnog video promotivnog materijala u okviru kampanje bojkota srpskih proizvoda na Kosovu.

Kampanja za bojkot srpskih proizvoda na Kosovu, koja praktično i ne prestaje, prošle godine intenzivirana je u više navrata, pre svega preko društvenih mreža. U pitanju je bojkot proizvoda ne zbog kvaliteta, već zbog porekla.

„Mi smo do sada rukama hranili našeg neprijatelja“, „Ne finansirajte srpsku vojsku“, „Nije patriota onaj koji im daje pare da kupuju oružje, patriota je onaj koji kupuje proizvode svoje države“, „Ne zaboravljajte“ – neke su od poruka u ovoj kampanji koja se odvija na više načina.

Početkom prošle godine, srpsku i deo regionalne javnosti uznemirio je spot grupe Besa Besi, u kojem devojčica u prodavnici opominje oca koji kupuje srpske proizvode na zločine koje su počinili Srbi tokom rata ’99, piše KoSSev.

U najnovijem videu koji je juče objavila osoba koja se predstavlja kao Sćipdon Saljijaj (Shqipdon Salijaj) – video editor aktivan na više društvenih mreža i svom veb sajtu, poruku da se ne kupuju srpski proizvodi prenosi on lično – na bizaran način.

On kupuje srpske proizvode iz prodavnice. U pitanju su već decenijama popularni slatkiši i slaniši iz Srbije – čips, plazma, medeno srce i medela štrudlica.

Kada dolazi kući otvara proizvod po proizvod, ali umesto slatkiša u njima se nalaze meci od vatrenog oružja.

U pozadini naviru scene iz prošlosti, plač bebe i glas starca koji podseća na to da se sa Srbima ratovalo.

Zapravo se radi o tonskom zapisu jednog starijeg priloga – „Do juče si imao rat sa njima…nit’ čovek zna ko je majka, nit’ ko je sestra, niti šta predstavlja hleb, niti stvar…“

***

BONUS VIDEO – Milica Rakić Andrić: Bez reakcije međunardone zajednice na spot protiv srpskih proizvoda

Komentari

Svi komentari (0)