Foto: Nova S/Dragan Mujan

Na televiziji Pink u utorak je emitovan film “Situacija” u kom se veliča predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok su se na udaru našli predstavnici opozicionih stranaka i lider socijalista, Ivica Dačić, koji je označen kao izdajnik. Komentarišući optužbe na račun predsednika SPS, poslanik Srpske napredne stranke, Bratislav Jugović, rekao je da ne misli da će Dačić “izdati Vučića”, uz napomenu da bi upravo on trebao da bude premijer ukoliko Srbija odluči da uvede sankcije Rusiji.

Kritike na račun predsednika socijalističke partije Srbije najviše su se odnosile na njegovo ponašanje tokom kampanje, konkretno mu je zamereno što je, dok su trajali izbori, tvrdio da Srbija ne bi smela da uvede sankcije Rusiji i da je svako ko to uradi protivnik naše zemlje.

Na pitanje kako doživljava ulogu Ivice Dačića i da li je on lojalan koalicioni partner, Jugović je odgovorio:

“Dačić je izdao Slobu Miloševića, ali neće izdati Aleksandra Vučića. Razlog je jednostavan – Sloba je Dačića doživljavao kao malog „šećerka“, a Vučić je Dačića procenio kao političara sa devet života”.

On je naglasio da bi upravo lider socijalista trebao da bude predsednik nove Vlade Srbije.

“Ako se odlučimo da uvedemo sankcije Rusiji, Ivica Dačić bi trebalo da bude premijer. Kad budemo gutali žabu, njemu sleduje batak. Politika je surov sport u kom opstaju igrači koji su otporni na snažne udarce. S obzirom na to da Ivica Dačić dugo traje na sceni, očekujem da će uspeti da izdrži najsnažniji udar nakon NATO agresije na našu zemlju”, rekao je Jugović za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Bratislav Jugović o sankcijama Rusiji, obračunima u SNS-u i Srbiji posle izbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar