Foto: Tv Šabac

Juče su održani ponovljeni lokalni izbori u Šapcu, naprednjaci proglašavaju pobedu, a još uvek aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović tvrdi da još nije sve gotovo. Tok izbora obeležile su i brojne nepravilnosti, pa je gradskoj izbornoj komisiji prijavljivano javno glasanje, plaćanje glasova i nagovaranje birača, bilo je i incidenata. Prema informacijama Televizije Šabac, u centru Mačvanskog Pričinovića došlo je do sukoba između članova biračkog odbora iz tog mesta i grupe za koju očevici tvrde da su članovi biračkog odbora delegirani ispred SNS-a.

Kako je rekao predsednik biračkog odbora, a prenosi Televizija Šabac, Đorđe Babić, do sukoba je došlo kada je on vozio izborni materijal u Gradsku izbornu komisiju, to jest kada se njegov automobil pokvario, te je on uz prisustvo pripadnika policije želeo da prebaci materijal u drugo vozilo.

Grupa momaka tada je prišla njegovom automobilu, pokušavajući da otme pomenuti materijal koji se nalazio u Babićevom automobilu. Došlo je do verbalnog sukoba, te su morali da intervenišu i pripadnici MUP-a, koji su pozvali pojačanje, izvršili uviđaj i pobrinuli se za to da izborni materijal bezbedno stigne u Gradsku izbornu komisiju.

Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović rekao je danas da je tokom izbornog dana bilo gore nego 21. juna.

„Juče smo imali više kriminalaca, koji su došli iz cele Srbije – svi ti tipovi koji su krstarili po šabačkim selima u skupocenim automobilima, džipovima, izvodili građane iz kuća, pratili na glasanje i plaćali im… Na to niko nije reagovao. Ni policija, ni niko. A svi su to videli“, navodi Nebojša Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare