Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala jučerašnji dolazak crnogorskog kolege Zdravka Krivokapića, kog je na aerodromu dočekao ministar poljoprivrede i potpredsednik vlade Branislav Nedimović u farmericama i bez kravate. Ona je istakla da Nedimović često krši pravila odevanja i da je čak juče bio "prilično sređen kakav ume da bude".

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala jučerašnji doček svog kolege Zdravka Krivokapića, navodeći da je sve bila njena greška. On je dodala da je Nedimović bio veoma srdačan i srećan što je mogao da dočeka premijera Crne Gore, te da nisu važne farmerke ministra, već zajednička poruka dveju zemalja.

Pročitajte još...

“Pričali smo tokom večere premijer Krivokapić i ja o tome. Moja greška je u pitanju, zato što je premijera Krivokapića trebao da dočeka ministar spoljnih poslova Nikola Selaković. Međutim, on se zadržao u Atini i nije mogao da sleti na vreme, tako da smo mi u poslednjem trenutku odredili da Nedimović dočeka premijera Krivokapića“, rekla je ona, dodajući da nije sporno to što je Krivokapića dočekao Nedimović, jer je potpredsednik vlade.

„Nedimović  često krši ‘dres kod’. To je manir ministra Nedimovića i to nije nešto čemu on pridaje posebno pažnju tome. Razumem diplomatkse protokole, ali nekad bi trebalo razumeti i individualne pereference ljudi. Čak smo se mi jutros na sednici vlade šalili da je za uobičajeni ‘dres kod’ ministra Nedimovića, on juče bio prilično sređen. Zaista nije bilo nikakve zle namere u svemu tome. To jeste moja greška i izvinjavam se zbog toga. Prekršen je ‘dres kod’ i diplomatski protokol, ali nije bilo zle nemere“, poručila je ona.

Podsetimo, crnogorski premijer Zdravko Krivokapić stigao je juče u dvodnevnu posetu Srbiji, ali ga na beogradskom aerodromu nije dočekala premijerka Ana Brnabić. Umesto nje, dobrodošlicu Krivokapiću poželeo je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i to u farmerkama.

BONUS VIDEO Krivokapić o Nedimoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare