"Činjenica da su srpske vlasti sarađivale entuzijastično, a ja bih rekao i ilegalno, kako bi pomogle u hapšenju ruskih disidenata, je sraman potez. To baca veoma tamnu senku na reputaciju Srbije", rekao je u intrevjuu za dnevni list "Nova" britansko-američki biznismen Vlijam Bil Brauder.

Sagovornik našeg dnevnog lista dugogodišnji je politički aktivista i šef kampanje za primenu “Magnitski zakona”, kojim se omogućava uvođenje sankcija osobama koje krše ljudska prava. Njegovo ime jedno je od najčešće pominjanih u medijima koje kontorliše ruska vlast i to nakon što se otvoreno usprotivio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Pročitajte još...

Nakon što je otkrio finansijske malverzacije ljudi iz Kremlja, Brauder je obeležn kao jedan od najvećih neprijatelja ruskog predsednika, koji je svojevremeno u razgovoru sa američkim kolegom Donaldom Trampom zahtevao njegovo izručenje iz SAD.

Autor bestselera Njujork i Sandej tajmsa “Crveno obaveštenje”, u razgovoru za “Novu” osvrnuo se na aferu prisluškivanja ruske opozicije u Srbiji, saradnju Beograda i Moskve, kao i kako će se ta saradnja odraziti na evropske integracije naše zemlje.

„Ovo je diskvalifikacija od bilo kakvog članstva u Evropskoj uniji. Ne mogu da zamislim da će EU gledati blagonaklono na zahtev za članstvo Srbije koja se ponaša na ovakav način“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare