Bill Browder
Bill Browder Foto:EPA-EFE/VICKIE FLORES

“Činjenica da je srpska vlast entuzijastično i ilegalno sarađivala sa režimom u Kremlju u hapšenju ruskih disidenata je sraman potez. To baca veoma tamnu senku na Srbiju, koja se na ovaj način diskvalifikuje za članstvo u Evropskoj uniji”, rekao je u eksluzivnom intervjuu za dnevni list “Nova” nekada najveći strani investitor u Rusiji i jedan od najpoznatijih britansko-američkih biznismena Vilijam Bil Brauder.

Vilijam Bil Brauder je dugogodišnji aktivista i šef kampanje za primenu “Magnitski zakona”, kojim se omogućava uvođenje sankcija osobama koje krše ljudska prava. Njegovo ime jedno je od najčešće pominjanih u medijima koje kontorliše ruska vlast i to nakon što se otvoreno usprotivio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Pročitajte još...

Pošto je otkrio finansijske malverzacije ljudi iz Kremlja, Brauder je obeležn kao jedan od najvećih neprijatelja ruskog predsednika, koji je svojevremeno u razgovoru sa američkim kolegom Donaldom Trampom zahtevao njegovo izručenje iz SAD.

Autor bestselera Njujork i Sandej tajmsa “Crveno obaveštenje”, u razgovoru za “Novu” osvrnuo se na aferu prisluškivanja ruske opozicije u Srbiji, saradnju Beograda i Moskve, kao i kako će se ta saradnja odraziti na evropske integracije naše zemlje.

Kompletan intervju sa Bilom Brauderom možete pročitati u današnjem broju dnevnog lista „Nova“.

BONUS VIDEO: Ruski opozicionar o Vulinovom prisluškivanju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare