VIDEO Bane Trifunović za Nova.rs: Mislim da su i talibani bolji od ove vlasti

Politika 24. nov. 202119:28 > 19:38
Podeli:

“Uvek sam spreman da pomognem. Aktivan sam i čekam da se nešto desi da budem negde, da se pojavim negde… Ali da stanem iza nekog, to više neću nikad. To ne znači da neću uraditi sve što mogu da uradim da se ova odvratna vlast promeni”, kaže u razgovoru za Nova.rs Branislav Trifunović.

On je bio jedan od najisturenijih lica protesta “Stop krvavim košuljama”, a zatim “Jedan od pet miliona”. Međutim, odjednom se povukao i prestao da bude politički aktivan.

Zašto?

“Bilo je puno razloga. U jednom trenutku su se pojavili raznorazni interesi, u kojima nisam želeo da učestvujem. Ako to može da se sublimira u jednoj rečenici, onda bi to bila ta. Žao mi je ako sam nekog razočarao. Sebe sam razočarao što sam to u jednom trenutku morao da uradim, jer mi je postalo previše. Shvatio sam da to neće moći da opstane u onom obliku u kojem sam ja želeo da opstane”, navodi Trifunović za naš portal i dodaje da nije imao nikakve političke ambicije.

Upitan da li bi se ponovo politički aktivirao, kaže da je “aktivan u smislu u kom može da bude”.

“Uvek sam spreman da pomognem. Ono što jeste problem koji ja imam sam sa sobom je to što sam par puta pogrešio u političkom izboru i što mislim da nemam toliki kredibilitet da pričam o tome šta bismo trebali ili šta bismo morali. I ja sam isto neke ljude zaveo ili ubedio da je neka opcija ta, pa sam se sam razočarao. Tako da, polazeći od sebe ja mislim da nemam više tu vrstu političkog kredibiliteta da sad opet nekom kažem ili bi to ikad više radio, da sada kažem ‘ajmo za ovo’”, ističe on.

Trifunović kaže da je aktivan u smislu praćenja, da čeka da se nešto konkretno desi, da se pojavi negde.

“Da stanem iza nekog, to više neću nikad. To ne znači da neću uraditi sve što mogu da uradim da se ova odvratna vlast promeni. Mislim da su i talibani bolji od ove vlasti”, dodaje on.

Na pitanje da li ga je neka politička stranka kontaktirala i ponudila mesto na izbornoj list, Trifunović kaže da nije, kao i da je jasno rekao da ga to ne zanima i da se neće baviti time.

“Čak i za vreme protesta su se mnogi lideri brinuli oko toga da li pravim neku političku opciju i kakve su mi namere. Ne, nemam namere da se bavim politikom u tom smislu”, kaže on.

Opširnije pogledajte u videu (gore).

BONUS VIDEO Protest ispred RTS-a

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar