Na sednice Skupštine Srbije došlo je do verbalnog obračuna Aleksandra Jovanovića Ćute i Gorana Rakića, doskorašnjeg predsednika Srpske liste.

Šef poslaničke grupe Ekološki ustanak Aeksandar Jovanović Ćuta, govorio je o tome „ko je izdajnik, ko je patriota“, obrativši se Goranu Rakiću, bivšem predsedniku Srpske liste.

„Gospodine Rakiću, vi ste do juče bili predsednik Srpske liste. Drago mi je da ste ovde. Ja ću vam ovde pročitati zakletvu državi Kosovo, koju ste vi položili“, rekao je Jovanović i zatim pročitao zakletvu.

Sednica skupštine Srbije, opozicija, Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Ko se zakleo Kurtiju na nezavisnu državu Kosovo? Vi Ili Ja? Šta me gledate, šta nije jasno?“, pitao je Jovanović Rakića.

Jovanović je potom pokazao fotografije Aleksandra Vučića sa Bilom Klintonom i Gerhardom Šrederom, Ćuta pokazuje i fotografiju ministra Gorana Vesića i govori o tome da je on kao nadležni ministar omogućio zetu Donalda Trampa da kupi zgradu Generalštaba.

„U kojoj su ginuli ljudi. Evo vidite ovaj lepotan, Goran Vesić. Vidite kako je lep, skupoceno odelo. Potpisao je Memorandum o razumevanju sa firmom Kušner. Pitam vas ko je za to da se Generalštab pokloni dvema američkim of šor kompanijama, nek digne ruku. Na mestu gde su ginuli ljudi, da li su za to da se to proda američkim kompanijama“, rekao je Ćuta i dodao:

„Molim vas da uđe u zapisnik da su svi protiv, da niko nije digao ruku. Gospođo Brnabić, gospodine Vesiću, neko će zbog ovoga što radite morati da robija. Da se poštuje zakon, pola Vlade, ako ne i cela, minitarstva, državne uprave, bili bi u zatvoru…. Vi ste lopovčine najobičnije. Kleptomani, lopovi, koji će prodati sve što može da donese lovu da bi lepo moglo da se živi na Dedinju“.

PROČITAJTE JOŠ...

Rakić: Nisam bio poslanik u Skupštini Kosova

Goran Rakić je u svom odgovoru na pitanje koje mu je postavio Aleksandar Jovanović Ćuta odgovorio da nikada nije bio poslanik u Skupštini Kosova.

Foto: Printscreen

„Sram te bilo, gospodine poslaniče. Pročitavši tu zakletvu, prosuli ste punu kofu, da ne kažem čega ovde u Skupštini Srbije. Očigledno da imate dijareju, mentalnu dijareju, gospodine Ćuta“, rekao je Rakić, a zatim dodao da nije nikada bio poslanik u Skupštini Kosova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare