Goran Vesić i Mila Popović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, N1

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović uputila je otvoreno pismo zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, u kojem po stavkama navodi sve ono u čemu je Grad Beograd prilikom podele tableta učenicima obmanuo javnost i roditelje.

Otvoreno pismo SSP prenosimo u celosti.

Vesiću, dobro je da deca u Beogradu dobiju tablete. Mi se zalažemo godinama da svi učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji dobiju udžbenike o trošku države. Niko nije protiv podele tableta deci, ali Vi i tu unosite pometnju.

Kažete da se podatak o otkupljivanju tableta za beogradsku decu pojavio na društvenim mrežama, a istina je da se prvo pojavio na portalu Blica 25.06.2021. i 12.09.2021. godine, u „ključnim informacijama“ za roditelje gde je navedeno da će roditelji “moći da otkupe tablet nakon isteka osiguranja po povlašćenoj ceni od 20-25% od nabavne cene, koja iznosi 84 evra i da će nakon toga moći da se „otključaju“.

U ugovoru koji smo mi roditelji potpisali stoji da nakon tri godine stičemo pravo svojine nad tabletom bez naknade prema Gradu. Međutim, nigde niste objasnili da li će za nas postojati neki dodatni troškovi prema Telekomu kada budemo želeli da „otključamo“ tablet i koristimo i ostale usluge koje prve tri godine nisu dostupne.

Nigde niste objavili ugovor koji je Grad potpisao sa Telekomom koji „krijete kao zmija noge“ iako bi svi ugovori trebalo da budu javni, što dodatno izaziva sumnju u Vaše „dobre“ namere.

Kažete da smo zli, Vi koji ste toliko zla naneli Beogradu i Beograđanima, za koja ćete vrlo brzo i odgovarati pred nadležnim organima. Non – stop u medijima ponavljate da su tableti osigurani od krađe i lomljave, ali prećutkujete ograničenja tih osiguranja i dovodite roditelje u zabludu. Na primer osiguranje ne pokriva krađu iz đačke torbe. Eto kako Vesiću obmanjujete građane.

Kažete da želimo da sprečimo da deca dobiju tablete. Mi želimo da sprečimo Vas da ponovo prevarite Beograđane. Niste ni rekli da li će tableti i posle treće godine da se koriste za digitalne udžbenike o trošku grada ili će deca imati takve udžbenike samo tri godine.

Kažete da to nisu „Vesićevi tableti“, a svim silama se upirete da sami to tako predstavite o čemu govori i to da više od 50% učenika još nije dobilo tablete, jer se čeka da im ih Vi zajedno sa predsednicima Opština lično uručite i slikate se sa njima.

Prestanite da celu akciju koristite za svoju ličnu kampanju. Trebalo bi da radite za građane Beograda i njima ste odgovorni.

Na kraju krajeva sami ste rekli da su ove tablete kupili Beograđanke i Beograđani, pa je red onda i da znamo sve o njima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare