Goran Vesić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozvao je danas odbornike na sednici gradskog parlamenta da izbegnu “lični odnos” prilikom donošenja odluka i dodao da treba poštovati procenu UdruženjA novinara Srbije o tome ko je od novinara zaslužan za razvoj te profesije.

On je tako reagovao na izjavu šefa odborničke grupe „Građanski demokratski forum – inicijativa žena Srbije“ Radeta Veljanovskog, koji je naveo da Aleksandar Tijanić ne treba da dobije ulicu u Beogradu.

„Ako Udruženje novinara Srbije smatra da je neko zaslužan za razvoj te profesije i da je dao pozitivan impuls razvoju društva, onda je na nama da to prihvatimo i da poštujemo“, poručio je Vesić.

On je rekao da poštuje Veljanovskog i istakao da odbornici treba da izbegnu lična osećanja, jer, kaže, niko od njih nije biran da donosi lične odluke.

„Vreme je da se ne stvaraju podele u društvu, da gledamo u budućnost, jer prošlost ne možemo da promenimo“, istakao je Vesić.

Odbornici gradskog parlamenta danas su usvojili odluku da deo Ulice Španskih boraca 12, 14, 14a, 16 i 18 na Novom Beogradu promeni ime u Ulicu Aleksandra Tijanića.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare