Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Povereništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) za Beograd je danas ;osudilo gradske vlasti zbog nereagovanja na divlju gradnje i korupciju u tom sektoru i upozorilo da će svi počinioci retroaktivno odgovarati za to.

Povereništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) za Beograd je danas osudilo gradske vlasti zbog nereagovanja na divlju gradnje i korupciju u tom sektoru i upozorilo da će svi počinioci retroaktivno odgovarati za to. Poverenik DSS Marko Sarić je u pisanoj izjavi najavio da će DSS ubrzo izneti „pravni okvir“ koji će omogućiti da, kada dođe do promene vlasti, retroaktivno odgovaraju „svi počinioci krivičnih dela – od investitora do korumpiranih ljudi u upravi Grada.

„Tražimo da se provere navodi Marinike Tepić u vezi s divljom gradnjom, a mi ćemo ispitati svaku dozvolu, svako rešenje o ozakonjenju i biće nulte tolerancije za ovakvu očiglednu kaubojštinu i kriminal. Neka i oni koji kupuju takve nelegalne objekte ;znaju ;da će te nekretnine biti srušene“, naglasio je Sarić.

On je podsetio da su ostavku Nemanje Stajića, gradskog sekretara za ozakonjenje objekata, nedavno zatražili Društvo za ulepšavanje Vračara, Udruženje Topolska i Društvo za uredjenje i ulepšavanje Krunskog venca.

„Apsolutno podržavamo zahtev za smenu Stajića“, istakao je Sarić i kao primer naveo to što su u Jadranskoj ulici ;bespravno ozakonjena tri sprata objekta koji tako sada ima osam spratova.

 

ID: 2747600 Hash: lFPY3oCr+X

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar