Vesić: Đurić ambasador u SAD, jedan od najboljih političara

Politika 18. sep. 202023:31
Podeli:
Goran Vesić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Šef kancelarije za Kosovo Marko Đurić biće novi ambasador Srbije u Vašingtonu, potvrdio je večeras zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i, kritikujući napade iz opozicionog tabora kojima je Đurić izložen posle te vesti, rekao da je on jedan od najboljih domaćih političara.

„Marko Đurić je jedan od najboljih političara u ovoj zemlji i žalosno je kakva se kampanja vodi protiv njega. Srbija će biti ponosna na to što on radi, a predsednik Vučić dobro zna šta radi. Imaćemo nekoga ko će moći da parira Albancima i bori se za nas u SAD“, rekao je Vesić u emisiji „Usijanje“ na kablovskoj TV Kurir.

On je ocenio da „Aleksandar Vučić oprezno pristupa formiranju vlade koja mora da nastavi rad dosadašnje vlade“.

„Mnogo je važno da ta vlada bude kvalitetna i obezbezdi političku i ekonomsku stabilnost zemlje“, rekao je Vesić i odbacio nagađanja da će i on biti jedan od ministara, tvrdeći kako mu je „čast kada se svaki put kada se formira vlada“ i njegovo ime pominje među onima koji bi mogli biti ministri.

„Ja ću ostati u Beogradu, tako da neću biti ministar. Ja sam deo politike SNS i Aleksandra Vučića i srećan sam što sam u timu koji je uradio velike stvari za Srbiju“, reko je Vesić.

Komentari

Vaš komentar