Vučić, Vesić kombo
Foto: Arhiva

Bivši zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prema saznanjima našeg lista, biće glavni koordinator za formiranje novog pokreta koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prve informacije o tome da Aleksandar Vučić planira osnivanje nove političke organizacije najavio je poslanik SNS Vladimir Đukanović. Javnost je o tome nedeljama spekulisala, da li je to tačno, šta je cilj, da li će SNS biti ugašen, hoće li Vučić zapravo osnovati novu stranku…

Tek nekoliko nedelja kasnije Vučić je objasnio o čemu se radi.

Aleksandar Vučić Izjava za medije posle sednice Predsedništva SNS-a Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

“U narednih šestih meseci planiran je ozbiljan rad na pokretanju velikog i državotvornog pokreta za opstanak i napredak Srbije. Da se suprotstavimo teškim bolestima koje su u političkom smislu ophrvale društvo… i verujem da ćemo imati veliku podršku naroda za normalnu i pristojnu Srbiju“, rekao je Vučić i dodao da će takva Srbija brinuti o sebi i svojim nacionalnim i ekonomskim interesima, umesto o drugima.

Najavljeno je i da se u ovom Srpskom bloku neće naći samo članovi SNS, već će se ići na šire “narodno jedinstvo”.

U međuvremenu je Vladimir Đukanović izvestio javnost i da je održana prva sednica takozvanog Srpskog bloka.

“Postavili smo prve temelje ozbiljnog, odgovornog i snažnog „Srpskog bloka“. Biće to na dobrobit naše otadžbine jedna snažna i ozbiljna organizacija koja će imati realan pristup politici i žestoko će se boriti za interese Srbije”, napisao je Đukanović na Tviteru.

Dok se uveliko spekuliše ko će sve biti pozvan u novi Vučićev pokret, jedno ime je kako saznajemo sigurno – Goran Vesić.

Goran Vesic
Goran Vesić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

“Vesić je izabran za koordinatora novog pokreta. Njega smatraju najboljim za to jer ima iskustva u strankama, dobar je u organizaciji i jedan od onih za koje se u ovom trenutku zna da će izvesno biti deo ove priče”, kaže sagovornik novina “Nova” i dodaje da je već otvorena i kancelarija.

“Pored toga, zna se i da će sa Vesićem u nju poći i veliki broj ljudi iz njegovog tima, dok je bio u gradskoj vlasti”, dodaje na sagovornik.

Redakcija novina “Nova” ovim pobvodom je kontaktirala Gorana Vesića, ali on do zaključenja ovog broja nije odgovarao na naša pitanja.

BONUS VIDEO: Srpski blok – primamljiva ili nepristojna ponuda opoziciji