Janko Veselinović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Pokreta za preokret i jedan od osnivača Udružene opozicije Srbije Janko Veselinović, pozvan je na saslušanje u Prekršanji sud u Novom Sadu zbog toga što je prekršio meru zabrane kretanja u vreme vanrednog stanja. U razgovoru za Nova.rs Veselinović je istakao da neče platiti eventualnu kaznu, niti da će se odazvati pozivima suda.

„Jutros sam dobio poziv na sud zbog pomenutog prekršaja. Pretpostavljam da je u pitanju protest u Novom Sadu za puštanje na slobodu Mirana Pogačara, uhapšenog prvog dana protesta“, navodi Veselinović.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema njegovim rečima, nema sumnje da je u ovom slučaju reč o pritisku režima na njega, te da se on neće odazvati pozivu suda.

„Slobodno neka dođu da me privode. Neću platiti ni kaznu, pa neka me hapse. Ovo je neki moj oblik građanske neposlušnosti, jer smatram da neko mora da počne sa tim, jer režimu i te kako prija da svi ćute. Očekujem i druge prijave zato što sam bio prisutan i kad je trebalo braniti porodicu Dragana Đilasa i na drugim protestima“, istakao je on.

Veselinović je pozvan da dođe na saslušanje u Prekršajni sud 5. oktobra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare