Dobrica Veselinović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Odgovarajući na optužbe ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da na današnjem sastanku sa izvestiteljkom Evropskog parlamenta za Kosovo Violom fon Kramon dogovara lobiranje nezavisnosti Kosova, Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd kaže da je to jeftini spin za skretanje pažnje sa ekološke katastrofe do koje nas je dovela nebriga vlasti.

„Razgovori koje Ćuta, Zelenović i Veselinović imaju sa Violom fon Kramon imaju veze jedino sa lobiranjem za priznanje tzv. Kosova. Nikakvih razgovora o životnoj sredini tu neće biti, jer je to žena koja je zainteresovana samo za jednu stvar, a to je da propagira nezavisnost Kosova“, ocenila je Mihajlović povodom današnjeg sastanka dela srpske opozicije sa Kramon.

Komentarišući izjavu ministarke, Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd kaže:

„Za mene, nema većeg patriotizma od očuvanja zdravlja naših građana i od zaštite prirode u našoj zemlji. Ovakve izjave ministarke energetike u danima kada su gradovi u Srbiji ponovo najzagađeniji na svetu i kada Beograđani mogu lakše vazduh da vide nego da ga udišu, služe da se pokret Ne davimo Beograd i njegovi partneri dezavuišu krijući se iza nerazumljive priče o Kosovu“, kaže Veselinović i dodaje:

„Ovakvim jeftinim spinovima nije moguće skretanje pažnje sa ekološke katastrofe do koje nas je nebriga vlasti dovela. Ta nebriga odnosi hiljade života godišnje od posledica zagađenja vazduha. Ta nebriga prouzrokuje da desetine gradova u Srbiji nemaju ispravnu pijaću vodu. Ta nebriga donosi opustošene delove naše zemlje i zatrovane reke. Ne davimo Beograd će sa svojim partnerima iz zemlje, okruženja i sveta nastaviti da kreira i predlaže ekološki odgovorna rešenja i politike razvoja kako bismo ublažili posledice njihovih pogrešnih projekta. Današnja reakcija ministarke svedoči o tome da je javnost u Srbiji svesna da su čist vazduh, voda i zemlja najvažniji prioriteti u Srbiji danas i mi ćemo nastaviti da se borimo da se građankama i građanima obezbedimo pravo na čistu vodu, vazduh i zemlju“, zaključuje Veselinović.

Inače, poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon obilazi danas Loznicu i Gornje Nedeljice, i tom prilikom će, zajedno sa platformom „Akcija“, „Ne davimo Beograd“ i „Ekološkim ustankom“, kako je navedeno, „podržati borbu meštana jadarskog kraja za istinu, vladavinu prava i zaštitu životne sredine“.

 

BONUS VIDEO: Dobrica Veselinović o Rio Tintu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar