Dobrica Veselinovic, Tanja Fajon, Nebojsa Zelenovic i Demetris Papadakis
Dobrica Veselinović, Tanja Fajon, Nebojša Zelenović i Demetris Papadakis Foto:Ne davimo Beograd/Zajedno za Srbiju

Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju Dobrica Veselinović i Nebojša Zelenović razgovarali su danas u Briselu sa predstavnicima Evropskog parlamenta o "daljem urušavanju demokratije u Srbiji, pritiscima na aktiviste, nezavisne medije i političke protivnike režima Aleksandra Vučića", kao i "o nepostojanju političke volje vlasti da se unaprede izborni uslovi". .

Veselinović i Zelenović se nalaze u trodnevnoj poseti Briselu gde su započeli seriju sastanaka sa predstavnicima Evropskog parlamenta i drugih institucija Evropske unije, saopštili su

Prvog dana posete Briselu Veselinović i Zelenović razgovarali su sa evropskom poslanicom Tanjom Fajon, koja je i predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju itANJA fAJONpridruživanje Srbije EU, kao i posrednica u međupartijskom dijalogu o izbornim uslovima pod pokroviteljstvom EU i evropskim poslanikom Demetrisom Papadakisom.

Govoreći o međustranačkom dijalogu o unapređenju izbornih uslova pod pokroviteljstvom EU, Veselinović i Zelenović su upozorili Fajon „na opstrukcije koje dolaze sa strane vlasti i nepostojanje političke volje da se uslovi zaista unaprede“.

„Zahtevana je odlučnija uloga predstavnika EU u nastavku ovog procesa“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: krka slapovi krke nacionalni park

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar