Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da veruje da je izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak govoreći o dijalogu Beograda i Prištine slučajno rekao Kosovo i Srbija "kao da su dva odvojena entiteta, iako mi to ne priznajemo".

„Malopre je verujem Miroslav slučajno rekao Kosovo i Srbija, a trebalo je da kaže Beograd i Priština. Za nas Kosovo nije poseban entitet, ali dobro na to smo već navikli u Evropskoj uniji. Oni već velikim delom u 95 odsto govore Kosovo i Srbija iako su defakto u pitanju Beograd i Priština. Siguran sam da je to bilo sasvim slučajno“ naveo je Vučić tokom zajedničke konferencije za novinare sa Miroslavom Lajčakom u Predsedništvu Srbije.

On je ponovio da Srbija neće priznati Kosovo.

„Ako neko misli da postoji čekić kojim će udariti Srbiju u glavu i reći „Vi sad morate da priznate Kosovo“, moraju da znaju da se to neće dogoditi. Ako misle da će nečija batina da im stvori državu, to je račun bez krčmara. Mi smo uvek spremni na kompromis. Radimo na tome da odnosi budu dobri, da ljudi mogu slobodno da se kreću i žive jedni pored drugih“ istakao je Vučić.

Lajčak je istakao da sve države članice EU žele da se dijalog nastavi u dobroj meri jer Evropska unije nema nameru da se održava status kvo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare