Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S

Nasilje nad građanima koji protestuju protiv režima je uobičajeni modus operandi Vučića i njegovih saradnika. Na gotovo identičan način su slični nasilnici borilačkim zahvatima nasrtali na novinare i demonstrante prilikom prve predsedničke inauguracije aktuelnog predsednika Srbije, ocenjuje profesor prava i bivši predsednik DS Bojan Pajtić.

Pajtić podseća da smo nakon Vučićeve prve inauguracije kasnije saznali da je „pretorijansku gardu“ u civilu predvodio izvesni „Velja Nevolja“.

„Vidimo ovih dana i epilog mnoštva tragedija koje je prouzrokovala njegova grupa, formirana i podržana od strane režima. Velje više nema, ali su nevolje ostale i sve su veće. Pre dva dana je nova parapolicijska formacija od građana glavnog grada pokrajine branila mafijaški projekat ‘Novog Sada na vodi'“, rekao je Pajtić i dodao:

„Oni koji su u sali Skupštine glasali za GUP koji u sebi nosi elemente urbicida i oni koji su maltretirali građane koji su izražavali svoje neslaganje sa tom odlukom imaju jednog gazdu, koji je uzurpirao sve intitucije u državi.“

„Utoliko je groteskna njegova izjava da je tek dan kasnije saznao za nepočinstva koja je njegova ‘vojska’ počinila u Novom Sadu“, dodao je još Pajtić.

Opširnije čitajte na portalu Danas.rs.

BONUS VIDEO – Brutalno privođenje demonstranta u Novom Sadu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar