Vanredno zasedanje Narodne skupštine 9. juna

Politika 25. maj. 202117:59
Podeli:
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačića sazvao je vanredno zasedanje za sredu, 9. jun, a među tačkama koje su predložene za dnevnin red je i Predlog zakona o Nacionalnoj bazi podataka za sprečavanje i borbu protiv terorizma, koji je podnela Vlada.

Na sednici treba da se razmatra i davanje garancije Republike Srbije u korist OTP banke Srbija A.D. Novi Sad za izmirivanje obaveza Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad po osnovu Ugovora o dugoročnom kreditu radi gasifikacije Borskog i Zaječarskog okruga i izgradnju razvodnog gasovoda Paraćin – Boljevac – Rgotina – Negotin – Prahovo, koji je podnela Vlada.

Takođe treba da se razmotri davanje garancije OTP banci za „Srbijagas“ po osnovu Ugovora o dugoročnom kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Leskovac – Vranje.

Predložen je i zakon o davanju garancije Republike u korist Banca Intesa AD Beograd za izmirivanje obaveza Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad po osnovu Ugovora o kreditu radi gasifikacije Kolubarskog okruga i izgradnju razvodnog gasovoda Beograd – Valjevo – Loznica, koji je podnela Vlada.

Poslanici treba da razmotre i Izveštaj o radu Komisije za kontrolu državne pomoći za 2020. godinu, Izveštaj o radu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u periodu od 1. 1. 2020. do 31. 12. 2020. godine,

kao i Izveštaj o sprovedenom monitoringu za 2020. godinu, koji je podnela Kancelarija za javne nabavke.

U predlogu dnevnog reda je i godišnji izveštaj Komisije za hartije od vrednosti za 2020. godinu.

Komentari

Vaš komentar