Foto: Vesna Lalić

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) pozvalo je danas tužilaštvo, konkretno republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da hitno reaguje u slučaju pedofilije u Jagodini, o kojoj je u ponedeljak govorila na konferenciji za štampu potpredsednica Stranke slobode i štampe (SSP) Marinika Tepić.

„Tražimo da Zagorka Dolovac u skladu sa zakonom predviđenom nadležnošću izda opšte obavezno uputstvo, u kojem nalaže postupajaćem javnom tužiocu da ispita navode o krivičnim delima vezanim za zlostavljanje, ucenjivanje i podvođenje žena i maloletnica, kao i da se izvrši obezbeđivanje dokaza saslušavanjem svedoka i oštećenih“, navodi se u saoštenju.

U saopštenju se dalje navodi da je neophodno da se izda nalog policiji da izvrši uviđaj u objektima koji se navode kao mesto izvršenja krivičnih dela.

„Navodi o krivičnim delima u koja su uključeni vrhovi republičke i lokalne vlasti u Jagodini, kao i visoki zvaničnici policije zahtevaju hitnu reakciju i predstavljaju test samostalnosti za pravosuđe i Republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac“, zaključuje se u saopštenju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare