Aleksandar Vučić. Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je trostruko uvećan broj vakcinisanih građana, nakon najave da će država finansijski stimulisati vakcinaciju.

“Mi smo u poslednjih šest dana uspeli da uvećamo brojeve onih koji se vakcinišu, nakon najave da ćemo finansijski podržati one koji se odluče za to”, rekao je Vučić, dodajući da se na taj način zaustavlja infekcija.

Vučić je rekao da je MMF promenio svoje projekcije o privrednom rastu Srbije, napominjući da će naša zemlja dostići rast od 6 odsto.

“To govori da Srbija odlično raste i da naša ekonomija odlično napreduje. A da bi mogla još više da napreduje, potrebna je vakcinacija. Taj rast o kojem govorim donosi veće plate i penzije i ja ne smem da najavljujem, ali svakako ćemo imati veće plate i penzije ukoliko nastavimo s rastom”, ističe on.

Vučić je rekao da ekonomski rezultati donose veću prosečnu platu već od naredne godine.

„Presrećan sam zbog ovakvih rezultata. To bi značilo da ćemo mi 01. januara imati prosečnu platu preko 600 evra“, navodi predsednik Srbije.

Vučić je danas obišao punkt za vakcinaciju u kasarni „Dedinje“, a pored njega, obilasku prisustvuju i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Milan Mojsilović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar