Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle bilateralnih sastanaka koje je imao u okviru Samita EU-Zapadni Balkan u Tirani.

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić prokomentarisao je današnje događaje na severu Kosova i rekao da se nada da neće biti stradalih.

Pročitajte još...

„Samo se pitamo kog dana će biti neka nova provokacija, dobro je da nemamo podatke o stradalima o sukobu danas na severu Kosova. Pred nama nije lak i jednostavan period, ali bitno je da se dogovorimo sa Albancima da mir bude očuvan. Lajčak je imao i imaće ulogu u smirivanju tenzija“, rekao je Vučić.

On se potom osvrnuo na to što su televizije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra prestale da emituju reodvni program. Podsetimo, program je zamenio telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka “Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija”.

„Mislim da je važno da se kaže da niko nije zamračio izveštavanje, već da su to sami uradili. Ako oni sami imaju problema sa izražavanjem, to je onda problem za njih i njihovog vlasnika. Ja ne veurjem da se oni bore za vas ukoliko imaju problem u izražavanju, a ako se bore za sebe, onda je to problem za njih jer im vlasnik ne dozvoljava da na slobodan način izražavaju svoju volju. A zašto danas? A vi to kao ne znate? Ne mogu da vam objasnim koliko se neko potresao što medijski i fudbalski tajkun hoće da još malo zaradi. Ništa posebno, ali sam saglasan da treba da se razgovara o tim medijima gde je evidentna medijska nesloboda i gde postoje loši pokušaji imitiranja Mile Štule, kao i mnogih drugih“, odgovorio je Vučić.

On je, obraćajući se medijima, nakon samita u Tirani, dodao i da je zadovoljan što je imao priliku da čuje i sasluša druge učesnike samita, konstatujući da je razgovor bio otvoren i iskren – kad su u pitanju odnosi Zapadnog Balkana i EU.

„Nikome se nisam dodvovarao, govorio sam istinu i pokazivao činjenice. Nije mi sramota da kažem da sam u svojoj prvoj proceni napravio grešku“, rekao je on.

Bonus video: Vučić stigao u Tiranu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare