Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon otvaranja fabrike Motherson Group u Požarevcu, da Albanci pokušavaju da okupiraju sever Kosova i Metohije.

„Albanci imaju plan da ispod žita, uz pomomoć najvećih evropskih sila iz Kvinte, tiho preuzmu i okupiraju sever Kosova ispod žita. Danas je i njihov tzv. ministar unutrašnjih poslova rekao da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode, što bi značilo novo kršenje Briselskog sporazuma, jer po njemu policija na severu mora da pirpada direktoratu na severu, odnosno Srbi moraju tamo da budu. Baš njih briga za sve to, može im se. Ako zamolite ljude u Briselu da utiču na njih da ne preduzimaju ništa protiv srpskog naroda, oni vam kažu da je sve u redu, jer su jedan mali problem rešili. A posle toga se nastavlja po starom, ali bude sve gore „, rekao je Vučić.

Pročitajte još...

Vučić je rekao da „upozorava i jedne i druge da to više ne rade“.

„Srpski narod ni nasilje, ni nepoštovanje međunarodnog javnog prava i međunarodno pravnih normi više neće da toleriše. To je moje upozorenje onima koji dolaze sutra u Beograd i svima drugima. Što ste se igrali – igrali ste se. Ako možete da poštujete norme koje ste sami doneli – možete, ako ne – ima ko će“, naveo je on.

Čeka nas teška zima

Vučić je rekao da je pred Srbijom zima koja, kako kaže, u svakom smislu, biti teška.

„Zima neće biti laka, ne zbog nas, već zbog sukoba koji postoji u Ukrajini i milion problema koji su zadesili svet. Borićemo se i truditi da vi i vaša deca, vaši stari, to manje osetite. U subotu ćemo imati važnih objava za sve građane u Srbiji i molim vas da razumete težinu pozicije i pomognete svojoj državi“, naveo je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar