Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, N1

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjaj Svećlja potvrdio je na svom fejsbuk profilu da kosovska policija otpočinje patroliranje jezerom Gazivode koje se nalazi u opštini Zubin Potok, prenose prištinski mediji.

Svećlja navodi da se ovakva kontrola vrši prvi put od kraja rata.

„Prvi put od posleratnog perioda, nakon formiranja jedinice za vodenu patrolu, danas je Kosovska policija počela redovno patroliranje granične linije između Republike Kosovo i Srbije, kao i čitavog područja jezera Gazivode“, napisao je Svećlja.

PROČITAJTE JOŠ

On je napisao da je sada kontrola državne granice potpunija.

„Čestitam kosovskoj policiji na izvanrednkm uspehu“, napisao je Svećlja.

Ovakav potez kosovskih vlasti predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nazvao pokušajem okupacije severa Kosova i Metohije.

„Albanci imaju plan da ispod žita, uz pomomoć najvećih evropskih sila iz Kvinte, tiho preuzmu i okupiraju sever Kosova ispod žita. Danas je i njihov tzv. ministar unutrašnjih poslova rekao da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode, što bi značilo novo kršenje Briselskog sporazuma, jer po njemu policija na severu mora da pirpada direktoratu na severu, odnosno Srbi moraju tamo da budu. Baš njih briga za sve to, može im se. Ako zamolite ljude u Briselu da utiču na njih da ne preduzimaju ništa protiv srpskog naroda, oni vam kažu da je sve u redu, jer su jedan mali problem rešili. A posle toga se nastavlja po starom, ali bude sve gore „, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da „upozorava i jedne i druge da to više ne rade“.

BONUS VIDEO: Ana Brnabić stigla na Kosovo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare