Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, podnela je danas krivičnu prijavu protiv zagorke Dolovac zbog slučaja "Telekom", zbog, kako je navela, nečinnjenja.

 

Marinika Tepić ispred Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu

Posted by Nova.rs on Thursday, December 10, 2020

Osim protiv Dolovac, Tepić je krivičnu prijavu podnela i protiv direktora Telekoma  Predraga Ćulibrka.

„Protiv Zagorke Dolovac za nepostupanje u aferama „Krušik“ i „Aseko“, protiv direktora „Telekoma“ za zloupotrebu odgovornog lica prilikom kupovine „Kurira“ od strane Igora Žeželja, i protiv Miroslava Milićevića, predsednik Saveta za borbu protiv korupcije“, precizirala je Tepić.

Tepić je, podsećamo, u više navrata govorila o sumnjivim poslovima Telekoma, konkretno vezanim za kupovinu medija. Zbog toga je bila i fizički maltretirana, kada joj je Draško Marković, jedan od direktora u „Telekoma“, oteo  mikrofon i onemogućio nastavak konferencije za novinare.  Tepić je tu konferenciju posvetila informacijama o malverzacijama “Telekoma”, kada je, pred kraj konferencije, iz zgrade izašao pomenuti Marković, koji je “oteo” mikrofon potpredsednici SSP i onemogućio je da nastavi konferenciju.

Ona je govorila i o drugim krivičnim prijavama koje je podnosila.

„Godinu dana je prošlo, ništa se nije dogodilo oko krivičnih prijava protiv Krušika i Tešića, trgovca oružjjem – ništa se nije desilo. To nas je navelo da im kažemo da im je rok istekao, iscureo, i da su krivične prijave spremne i da ćemo ih predati. Što se tiče Ćulibrka, koga teretimo za zloupotrebu položaja odgovornog lica, nikada ni reč nisu rekli o ugovoru sa Žeželjem, imali smo seriju anesteziranja javnosti, iako svi dobro znamo da je zadužen preko milijardu evra, i zato Ćulibrk mora da odgovara“, rekla je Tepić.

„Od sledeće nedelje baviću se građevinskom mafijom u Beogradu“, najavila je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare