Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je na ulicama Beograda bilo 5.200 angažovanih policajaca na ulicama Beograda, od kojih je 10 njih povređeno. Ona je kazala da tokom manifestacije Evroprajda nije bilo ozbiljnijih incidenata.

Premijerka se obraća javnosti nakon što je održana šetnja u okviru manifestacije Evroprajd.

„Želim večeras da izrazim zahvalnost svim građanima Srbije, odnosno velikoj većini, jer su pokazali toleranciju, razumevanje i na prvom mestu brigu prema državi. Razumeli su sve ono o čemu smo pričali prethodne dve nedelje dok smo pozivali na stabilnost, jedinstvo i da ne nasedamo na provokacije“, rekla je ona.

Brnabić je rekla da je najveći deo građana poslušao apele Vlade.

Pročitajte još...

„Imali smo dan koji je protekao bez većih incidenata i u miru i ja sam na tome ponosna. Posebnu zahvalnost dugujemo pripadnicama MUP i BIA, jer su oni ti koji su danas obezbedili da Beograd bude bezbedan, siguran grad i da suzbiju incidente. Nije bilo veliki broj incidenata, niti je veliki broj ljudi učestvovao u njima“, rekla je ona.

Brnabić smatra da je Srbija pokazala da je ozbiljna država koja poštuje prava svih građana.

„Mi smo sve uradili na najbolji mogući način, završili smo konačno sa ovom temom, stavljamo tačku na to i okrećemo se bitnijim stvarima. Predsednik Vučić je danas otputovao u Njujork gde će imati čitav niz sastanak tokom zasedanja UN. Ja ću sutra rano ujutru otići u London. Okrećemo se drugim stvarima“, kazala je ona.

Premijerka je rekla da su pripadnici MUP „odlično odradili svoj posao“ i da je ponosna što nije bilo većih incidenata na ulicama.

„Nijednog trenutka nije bilo krize takvih razmera koja bi ugrozila učesnike skupova na ulicama“, podvlači ona.

Sve informacije o manifestaciji Evroprajd možete pronaći na našem blogu.

BONUS VIDEO: Premijerka Brnabić poručila Oni koji nas optužuju da smo reagovali na pritiske zapada, polaze od sebe, mi na pritiske ne reagujemo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare