Milica Đurđić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Milica Đurđić, partnerka premijerke Srbije Ane Brnabić, pridružila se šetnji.

Predsednicu Vlade Anu Brnabić će na ovogodišnjem EuroPrajdu predstavljati njena partnerka Milica, rekla je ona na današnjem sastanku sa EU zvaničnicima.

Otkrila je i da ona lično neće biti na šetnji jer će se “zalagati da svi budu bezbedni”.

Kako saznaje izvor Nova.rs iz diplomatskih krugova, izjavila je da ona neće prisustvovati dok se lično ne pozabavi da će svi učesnici biti bezbedni. Nadgledaće rad bezbednosnih službi, izjavila je ona.

Pročitajte još...

Sastanku su prisustvovali evropski zvaničnici koji su upravo povodom Evroprajda došli u Beograd.

Jedan od organizatora „Evroprajda 2022“ Goran Miletić izjavio je danas da će u 17 časova ispred Ustavnog suda Srbije biti održan protest pripadnika LGBT populacije, a da će posle toga biti organizovana šetnja do stadiona na Tašmajdanu gde će biti održan koncert.

Miletić je agenciji Beta kazao da je MUP zabranio planiranu šetnju od skupštine Srbije do Kalemegdana, ali da je u medjuvremenu odobrena šetnja od Ustavnog suda do Tašmajdana. ; Dodao je da je saopštenje MUP-a u kome se navodi da danas neće biti održane nedozvoljene šetnje, pogrešno protumačeno. ; “Mi smo MUP-u prijavili šetnju novom trasom od Ustavnog suda do Tašmajdana i dobili saglasnost za taj predlog. Očekujem da će svi učesnici Parade ponosa biti bezbedni i da će uz asistenciju policije sve proteći u najboljem redu”, rekao je Miletić i naveo da “Evroprajdu” prisustvuje oko 1.000 ljudi iz inostranstva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram