Marinika Tepić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić drži konferenciji za štampu ispred Vlade Srbije povodom ćutnje članova Saveta za borbu protiv korupcije primaju koji tri meseca ne objavljuju svoje mišljenje o ugovoru između Telekoma i kompanije Igora Žeželja. Ona je najavila da će za dve nedelje podneti seriju krivičnih prijava.

Tepić je izjavila da tri meseca čeka odgovor Saveta i njegovog predsednika Miroslava Milićevića.

„Gospodine Milićeviću ja nisam od vas tražila da sudite niti da osudite nekoga na doživotnu robiju. Tražila sam da radite vaš posao, koji vam je poveren i za koji primate novac građana. Da iznesete svoje mišljenje – da li je ugovor između državne kompanije Telekom i Igora Žeželja koruptivan i fingiran. I da li je Žeželj za ništa dobio više od 30 miliona evra građana“, rekla je Tepić.

 

Marinika Tepić ispred sedišta Vlade – Ko to preti članovima Saveta za borbu protiv korpucije?

Posted by Nova.rs on Tuesday, November 24, 2020

Ona je podsetila da je Igor Brnabić, brat premijerke Ane Brnabić dao ostavku nakon što je Tepić alarmirala javnost da kompanija Aseko u kojoj je direktor dobija višemilionske ugovore od države, i da očekuje od Milićevića da ispita ove ugovore.

„Očekujem od Milićevića, ali i Ćulibrka (direktora kompanije Telekom) da objave sumnjive ugovore i odgovore na pitanja, a da ukoliko to ne učine, daju ostavku“, rekla je Tepić.

„Daću im rok do 9. decembra da dostave javnosti sva dokumenta o poslovanju sa Žeželjem, u suprotnom ćemo krenuti sa serijom krivičnih prijava i protiv vas i protiv Zgorke Dolovac“.

Tepić je rekla da tužiteljka ne može da se „opere jednim intervjuom“ i dodala da je novac građana koji je dat za „bratijske džepove“ mogao da se iskoristi za lečenje dece koje danas lečimo SMS-om.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare