Portal Nova.rs uživo ispred Skupštine nakon tenzija koje su nastale po završetku protesta "Srbija protiv nasilja".

Po završetku protesta „Srbija protiv nasilja“ deo ljudi koji nisu bili učesnici skupa, pokušao je da izazove incident nakon čega je izašlo skupštinsko obezbeđenje. Reporterka Nova.rs otkriva da su u pitanju tzv. antiglobalisti koji svake subote izlaze na proteste ispred Skupštine.

U pitanju je grupacija koja je najpre protestovala zbog potapanja Valjevske Gračanice, a potom su organizovali i „kampovanje“ koje je nekoliko meseci trajalo ispred Skupštine Srbije.

Reporterka Nova.rs javlja da su na platou ispred Narodne skupštine ostali samo tzv. „antiglobalisti“, građani koji nemaju veze sa protestom „Srbija protiv nasilja“.

„Ekipa portala i dalje je beogradskim ulicama ispred Narodne skupštine. Tu nije grupa građana koja je protestovala na skupu Srbija protiv nasilja, već tzv. antiglobalisti koji nemaju veze sa protestom Srbija protiv nasilja. Završni govor na protestu Srbija protiv nasilja održan je Tašmajdanskom parku“, kazala je reporterka Nove.

Danas je održan četvrti po redu protest „Srbija protiv nasilja“. Kako je i planirano građani su se najpre okupili kod Skupštine, nakon čega je krenula šetnja i pravljenje obruča oko RTS. Uprkos lošem vremenu i kiši, veliki broj građana okupio se na današnjem skupu.

U jednom momentu došlo je do susreta učesnika protesta „Srbija protiv nasilja“ i tzv. „antiglobalista“. Međutim, veći incidenti su izbegnuti, uprkos tome što su pojedinci pokušali da iskoriste masovnost protesta „Srbija protiv nasilja“ i da krenu ka zgradi Skupštine.

Bonus video: Aktivista i učesnik protesta „Srbija protiv nasilja“ pojasnio ko sada drži govore preko raglasa ispre skupštine