Građani su večeras napravili obruč oko RTS-a na protestu "Srbija protiv nasilja", a javni servis je proteste stavio kao treću najvažniju vest, dok su u uključenju uživo odzvanjale poruke: „Lopovi“ i „Vučiću, odlazi“.

„U Beogradu novi protest Srbija protiv nasilja, zahtevi nepromenjeni“, bila je treća najvažnija vest u večerašnjem Dnevniku RTS-a, dok se na sajtu Radio-televizije Srbije nalazi i blog u kome se protesti prate iz minuta u minut.

U uključenjima reportera RTS-a u Dnevnik čulo se i skandiranje građana „Lopovi“ i „Vučiću, odlazi“.

Podsetimo, smena rukovodstva javnog servisa jedan je od zahteva građana sa protesta. Opozicioni predstavnici su predali ostavke na portirnicu javnog servisa, ali do sastanka sa rukovodstvom nije došlo.

Na spisku zahteva protesta je i smena rukovodstva REM-a, ukidanje rijaliti programa koji promovišu nasilje, agresiju i nemoralna ponašanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Takođe se traži i zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje i agresiju, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks, ali i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi.

Među zahtevima je i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Podsetimo, danas se održava četvrti po redu protest „Srbija protiv nasilja“. Kako je i planirano građani su se najpre okupili kod Skupštine, nakon čega je krenula šetnja i pravljenje obruča oko RTS. Uprkos lošem vremenu i kiši, veliki broj građana okupio se na današnjem protestu. Sve najnovije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO.

***

BONUS VIDEO: Protest ispred zgrade RTS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare