Dragan Đilas Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, izjavio je danas, na konferenciji za medije, da je isti advokat oprao biografiju Stanka Subotića Caneta i otvorio ofšor firmu Nikoli Petroviću, kumu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

On je na konferenciji pokazao fotografiju advokata Džejms Bouzaglo, koji, kako kaže, pomaže onima koji se nalaze na Interpolovoj poternici.

Pročitajte još...

“Na njoj se nalazio Stanko Subotić Cane i država Srbija je pokrenula postupak protiv njega zbog šferca cigareta. On je bio na toj poternici sve dok na vlast nije došao Vučić i SNS. Onda, ne samo da je skinut sa poternice, pa je nestala potreba za saradnju sa ovim advokatom, već je oslobođen. On se, sasvim slučajno, sreo sa Vučićem i Nikolićem u hotelu “Ric” u Parizu. Poptuno je sličajno ovaj isti advokat bio umešan u otvaranje ofšor firme kuma Aleksandra Vučića, Nikole Petrovića. A još veća slučajnost je da je isti ovaj čovek osnivač takozvane istraživačke kuće “Antidot” koja je povezana sa Vladimirom Bebom Popovićem”, napominje Đilas, dodajući da Vučić povezuje Bebu Popovića, Stanka Subotića i Nikolu Petrovića.

„Svi oni su deo ove priče. Kao što imam dokaze za ovo, jednog dana ćemo zaista saznati ko je kupio Galeniku, mada i danas se zna ko stoji iza toga. Saznaće se i kako je data koncesija francuskom „Vansiju“, koji je preuzeo obavezu da od Cenata Subotića otkupi zemljište kod aerodroma za drugu pistu, koja je potpuno nepotrebna. Kad se sve to sazna, ova krivična dela za neprijavljivanje imovine javnih funkcionera biće verovatno njihov najmanji problem“, rekao je on.

Konferenciju za medije možete pratiti na našem portalu ili na linku.

Na početku konferencije, Đilas je pustio priloge televizije Pink  o “Pandorinim papirima”. U izveštajima ove televizije, igornisane su informacije o postojanju ofšor firmi Siniše Malog i Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije, ali je pomenut Đilas, uz napomenu da je pitanje trenutka kad će se otkriti njegovi tajni računi.

“To se nikad neće desiti, jer ofšor račune nema. Kad me neko pita zašto se zalažem da Pink ostane bez nacionalne frekvencije, između ostalog, ovo je razlog. Zato se ne zalažem, kao ni moja stranka, za otvaranje Pinka za opoziciju, već za zatvaranje Pinka”, rekao je on na početku konferencije, podsećajući da je zbog navoda o njegovim tajnim računima podneo krivične prijave protiv Aleksandra Vučića, Siniša Malog, Milorada Vučelića, Vladanke Malović…

Đilas je rekao da je njegova krivična prijava odbijena. On je napomenuo da su gotovo svi oni koji su javno govorili o njegovim računima na Dojče Banci i Mauricijusu povukli svoje izjave pred tužilaštvom.

“Gospođa Nešić (Andrijana Nešić, novinarka Večernjih novosti prim. aut.) je govorila kako su dokumenta do kojih je došli plod rada istraživačkog tima Večernjih novosti, a potom je tužilaštvu ispričala kako im je spise dostavio neko anonimno u pošiljci. Dakle, više nema istraživačkog tima Novosti, već je neko ubacio u kovert falsifikovana dokumenta. Još jedan dokaz o velikim lažima koje su tada iznete. Zbog svega ovoga ja ću podneti žalbu na odluku tužioca i krivičnu prijavu protiv tužioca Zorana Kneževića, zbog jasnog kršenja zakona i odbacivanja ove prijave sa zaključkom da ona nije izazvala nikakvo krivično delo. Ako ste faslisfikovali dokumenta, a jeste, ako ste stavili logo banke, to je službeni dokument, onda za to morate odgovarati. Ja vam garantujem da će jednog dana odgovarati ”, istakao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare