Dragan Đilas Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas večeras je odbacio navode premijerke Srbije Ana Brnabić o stavovima funcionera SSP-a o koronavirusu i nazvao ih "lažima".

Đilas je naveo da će Brnabićeva, „posle promene vlasti odgovarati za nepreduzimanje mera što je dovelo do toga da je Srbija na prvom mestu po broju zaraženih i preminulih u Evropi“, saopštila je SSP.

On je „povodom laži da su Marinika Tepić, Borko Stefanović i on“ govorili „da ne postoji pandemija i da zatvaramo ljude da bi naseljavali migrante“ i tvrdnje da sada „plaćamo cenu toga“ koje je izgovorila Brnabić“, naveo da je SSP, „dok je vlast zbijala šale na račun korone“ upozoravala „na katastrofalne posledice i predložili konkretne mere“.

„Tada su nas optužili za širenje panike i da to govorimo da bi odložili izbore“, naveo je on.

Đilas je dodao da je SSP osudila „meru zatvaranja penzionera na 45 dana i predložila da mogu da izlaze bar u vreme kada je mladjima od 65 godina zabranjen izlaz na ulicu“.

„Tada su rekli da bi ako se to prihvati bilo na stotine hiljada mrtvih“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, SSP je prva rekla da je vakcinacina protiv koronavirusa jedino rešenje.

Dodao je i da je SSP jedina stranka koja je snimila spot kojim je pozvala ljude da se vakcinišu.

„Ne odgovaramo na laži i besmislene izjave Brnabićeve. Ovoga puta smo načinili izuzetak jer je u pitanju osoba koja će posle promene vlasti odgovarati za nepreduzimanje mera što je dovelo do toga da je Srbija na prvom mestu po broju zaraženih i preminulih u Evropi“, rekao je Đilas.

Bonus video – Dragan Đilas objašnjava žašto su propali pregovori

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare