Dragan Đilas Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na konferenciji za novinare govorio je o povezanosti vrha države i kriminalnih klanova, obračunima sa neistomišljenicima, porukama Evropi, mafiji i građanima Srbije. On je ovom prilikom uputio upozorenje predstavnicima Evropskog parlamenta koji posreduju u dijalogu vlasti i opozicije oko izbornih uslova, da u septembru ne dolaze sa kozmetičkim promenama, već jedino sa predlozima koji će osloboditi RTS, sprečiti pritisak na birače i omogućiti kontrolu izbora.

Konferenciju možete pratiti na ovom video linku.

„U narednih godinu dana se rešava pitanje opstanka Srbije. Ovo što se dešava će imati ili srećan kraj za narod i građane ili srećan kraj za mafijašku vlast. Ako hoćemo da opstanemo i sačuvamo državu mi moramo ovo da zaustavimo. Kad pobedimo kriminal i ovo zlo na vlasti onda ćemo moći da biramo. Sada možemo da biramo da li ćemo imati demokratsku i slobodnu Srbiju ili državu Pabla Eskobara u Evropi. Najnoviji događaji u Srbiji ukazuju na tesnu spregu srpskih vlasti i svirepog kriminalnog klana. Država Srbija je u rukama mafije koja besomučno pljačka i uništava. To traje već 10 godina, ali sve to je vidljivije sada nego ranije“, rekao je Đilas i dodao da se pod ovakvim okolnostima odvija dijalog između vlasti i opozicije oko izbornih uslova. 

„Poštovana gospođo Fajon, gospodine Bilčik, Kukan i Flekenštaj, svesni situacije i poštujući volju predstavnika Evropskog parlamenta, ušli smo u dijalog sa vlašću pod vašim pokroviteljstvom u nadi da ćemo se izboriti za izbore koji u Srbiji ne postoje.  Uz svo poštovanje svih vas, naših evropskih partnera, i našu nedvosmislenu orjentaciju ka EU, mi više nemamo ni vremena ni prava da se dogovaramo oko kako to neki u Evropi kažu unapređenja demokratije, kad demokratije nema. Mi imamo mafiju koja ne poštuje nijedan zakon“, rekao je Đilas i dodao:

„Zato ću biti potpuno otvoren ili će Evropa pomoći da demokratiju vratimo u Srbiju i da obezbedimo demokratske izbore ili će cena okretanja glave i prećutkivanja stvarne situacije u kojoj se Srbija nalazi biti ogromne. Za ishod ćemo biti najviše odogovrni i mi ali i oni u Evropi koji ne žele da nazovu stvari pravim imenom i iznose laži o situaciji u Srbiji. Septembar je termin kada biste vi u Srbiju trebalo da donesete predloge kako da građanima Srbije obezbedimo fer izbore, predloge oko kojih treba da se usaglase vlast i opozicija. Poslednji događaji u Srbiji koji ukazuju na tesnu povezanost vlasti sa svirepim mafijaškim klanom su me naterali da vam javno ponovim – nema pregovaranja oko poštovanja zakona. Oni se ili poštuju ili ne. Jedini način da se zakoni poštuju jeste da se RTS potpuno oslobodi i da se odmah sprovede mehanizam sprečavanja pritiska na birače i zlostavljanje građana Srbije od strane vlasti. Mi ne možemo učestvovati ni u kakvim usaglašavanjima oko poštovanja zakona sa mafijaškim klanom“.

Sve što je rekao, kaže Đilas, jeste upozorenje predstavnicima EP da u septembru ne dolaze sa rešenjima o navodnim unapređenjima demokratije, jer mi demokratiju nemamo.

„Interesuju nas samo predlozi koji će osloboditi RTS, sprečiti pritisak na birače i omogućiti kontrolu izbora. Ako ti predlozi budu kozmetika i šminka onda se njima nećemo baviti „.

Govoreći o fotomontaži Veljka Belivuka i potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić Đilas kaže da je to najstrašnija stvar koju je do sada neko iz vlasti uradio nekome iz opozicije.

„Ja to govorim kao čovek koji je prošao svašta u ovoj zemlji. I 600 miliona evra i Mauricijuse i Belivuke… Ovde je napadnuta jedna žena na način na koji do sada nijedan, ma koliko poremećen, mozak nije mogao da smisli. Da uzmete i stavite Veljka Belivuka i da stavite poruku „stara ljubav zaborava nema“. Ovim činom je Nebojša Bakarec direktno ugrozio život moje saradnice i prijateljice Marinike Tepić, izazvao mržnju kod velikog broja ljudi koji su to videli i poverovali da je to tačno, a ne fotomontaža i ja očekujem da nadležni organi u Srbiji počnu napokon da rade svoj posao i pokrenu krivični postupak protiv tog čoveka. Jer sutra kad se ova vlast promeni odgovaraće i oni koji nisu svoj posao radili, a bili su na funkcijama gde je trebalo da štite ljude u ovoj državi“, rekao je Đilas.     

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar