Pogledajte novo izdanje emisije "Utisak Nedelje" i razgovor autorke Olje Bećković i dramaturga Nebojše Romčevića, glavnog urednika NIN-a Milana Ćulibrka i poznatog TV voditelja Ivana Ivanovića.

Gosti Olje Bećković su razgovarali o tome kakva je razlika između države i vlasti, ima li većeg dokaza da država nije preživela ovu vlast kada se zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić usuđuje da svakodnevno vređa neistomišljenike i  kako bi izgledala ova zemlja da ima države.

Niko ne treba da bude u poziciji da mu treba hrabrost da bi rekao ono što misli, to je početak i kraj svega, treba vam pamet, treba vam znanje, ali ne treba vam hrabrosti da govorite ono što mislite, rekao je dramski pisac Nebojša Romčević u „Utisku nedelje“, ukazujući da pojava razuma u javnom diskursu postaje opasna.

Na pitanje ima li išta ponižavajuće od toga da se brani od optužbi „izvesnog zamenika gradonačelnika“ koji je za njega rekao da nema obraz jer govori protiv vlasti, a istovremeno se njegova serija „Hotel Balkan“ prikazuje na RTS-u, Romčević je rekao da „što više vremena Goran Vesić koristi za napade ne njega, manje će vremena imati da ulepšava Beograd, dodajući da on ne traži spomenik“.

Romčević nije jedini na koga se „obrušio“ Vesić, on je niz uvreda uputio i na račun voditelja Ivana Ivanovića, koji je u „Utisku nedelje“ rekao je da ga ne zanima Goran Vesić, već državni službenik.

„Ja sam samo postavio pitanje kako on letuje u kompleksu za milion evra, nosi sako od 1000 evra i naočare od 500 evra, a dobio sam prebiranje po mom ličnom životu. Nismo čuli odakle njemu pare, već šta ja imam”, rekao je on.

Prema mišljenju glavnog i odgovornog urednika NIN-a Milana Ćulibrka, javni funkcioneri moraju da odgovaraju o svakom dinaru novca iz budžeta, jer je to novac svih građana.

„Mi moramo da insistiramo da institucije rade svoj posao, ako instistiramo da znamo koliko je novca dato za respiratore o tome ne treba da govori jedan čovek, nego nadležne institucije“, napomenuo je Ćulibrk.

Pogledajte celu emisiju „Utisak nedelje“ :

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram