Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je spisak 2.000 imena javnih i drugih ličnosti koje podržavaju SNS i izbornu listu "Srbija ne sme da stane". Vučić je u prvi plan istakao košarkašku zvezdu Nikolu Jokića kome se i javno zahvalio, ali Jokić nije jedini sportista na spisku. Ima ih još dosta, čak i oni koji nisu ni znali da su na tom spisku. Jedan od njih je Uroš Mitjev, trener kajakaške reprezentacije Srbije.

„Video sam spisak, došlo je to do mene. Moja želja je da demantujem sve lično. Nisam dao potvrdu i nisam odobrio, ništa nisam potpisao. Moj stav je da kao sportski radnik, pre svega kao trener naše reprezentacije treba da budem u službi celog naroda i samim tim apsolutno politički neutralan. Tako da ne želim ni za opoziciju, ni za bilo koju stranku da se dovodim u pitanje“, rekao je Mitjev u razgovoru sa Sanjom Ignjatović Eker, reportekom jutarnjeg programa „Probudi se“ na TV Nova.

Osvajač srebra na planetarnom i šampionatu Evrope do 23 godine (K2 200m) za našu televiziju rekao je i da ne zna kako je došlo do toga da se njegovo ime nađe na spisku podrške SNS-u.

„Moj stav je jasan, uvek sam bio apolitičan i politički neutralan, bavio sam se isključivo sportom i želim da tako ostane. Svakako ću kontaktirati Poverenika za informacije od javnog značaja i ostaviti zabeležbu i to je to“, rekao je Mitjev i poručio da ne želi da ulazi u dalje detalje i najavio da ne želi da daje neke dalje izjave o ovom slučaju.

Poznati reditelj: Potpisao sam ProGlas, ne za SNS

Među onima koji su dali svoj potpis listi SNS na predstojećim izborima u Srbiji našlo se i ime poznatog pozorišnog reditelja Darijana Mihajlovića. Međutim, i on je naveo da se to nije desilo njegovom voljom, te da svojim potpisom stoji samo iza inicijative ProGlas. U kratkoj izjavi za Nova.rs on je to i potvrdio.

„Potpisao sam samo ProGlas. Tačka“, rekao je on, bez daljeg pojašnjenja cele ove ujdurme.

Na spisku Nikola Jokić, Piksi, Lepa Lukić, Lazar Ristovski….

Beogradske krajem prošle nedelje preplavio je spisak s oko 2.000 imena ličnosti koji su podržali izbornu listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Na listi su sportisti Nikola Jokić, Janko Tipsarević, Dragan Džajić, Dragan Stojković Piksi, Stevan Dika Stojanović, Nikola Lazetić, Boban Marjanović, Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Milan Gurović, Miroslav Muta Nikolić, Duško Tošić…

PROČITAJTE JOŠ:

Na listi su i akademici, među kojima i Svetomir Arsić Basara i Dragan Simeunović. Listu su podržali i predstavnici estrade: Lepa Lukić, Zorica Brunclik, Miroljub Aranđelović Kemiš, Nada Obrić, Aleksandar Saša Popović, Saša Matić, Oliver Mandić, Aleksandar Aca Lukas Vuksanović, Violeta Viki Miljković, Milica Pavlović, Nikola Rokvić, Dragica Radosavljević – Cakana…

Potpisnici su i voditelji i novinari Milomir Marić, Sanja Marinković Uhrin, Jovana Jeremić, Ognjen Amidžić, Suzana Mančić, Snežana Dakić.

Među glumcima na listi su i Rastko Janković, Lepomir Ivković, Svetislav Bule Goncić, Lidija Vukićević, Ivana Žigon, Iva Štrljić, kao i Lazar Ristovski i njegova partnerka Anica Lazić.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

BONUS VIDEO Zirojević: Niš je bio pod opsadom, policija nije dozvoljavala građanima na tribinu „ProGlasa“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare