Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predstavnici Udružene opozicije Srbije danas u 18 časova će održati onlajn sastanak, na kojem će glavna tema biti izborni uslovi pod kojima bi UOPS učestvovao na izborima, kao i način daljeg funkcionisanja ove organizacije, saznaje Nova. rs.

„Poslednji sastanak Udružene opozicije Srbije (UOPS) održan je 16.novembra. Nakon što je predsedavajući Janko Veselinović od tada odlagao sazivanje sastanka UOPS koji se tradicuonalno održava ponedeljkom, sa obrazloženjem da nema jedinstvenog stava o tome da li UOPS treba da sarađuje sa strankama koje su izašle na parlamentarne izbore u junu, tokom vikenda većina članica UOPS se izjasnila da se sastanak održi danas u prostorijama Pokreta Slobodna Srbija“, navodi sagovornik portala Nova.rs.

Kako dalje navodi najvažnija tema sastanka trebalo bi da budu izborni uslovi pod kojima bi UOPS učestvovao na izborima, kao i način daljeg funkcionisanja ove organizacije, jer je očigledno da postoje šumovi u komunikaciji i strategiji delovanja u periodu do izbora“, navodi naš sagovornik i dodaje da predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i lider Demokratske stranke Zoran Lutovac za sada nisu potvrdili učešće na ovom sastanku.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović nije želeo da govori o tome šta će biti teme sastanka, niti ko će mu prisustvovati, ali je rekao da je u poslednjem trenutku na njegovu inicijativu doneta odluka da opozicioni lideri ovog puta razgovaraju onlajn.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ja sam bio protiv toga da se nađemo, jer smatram da bi to bilo neodgovorno – praviti sastanak mimo pravila koja nalaže epidemiološka situacija. S obzirom na to da predsedavam sastankom, ne mogu na sebe da preuzmem odgovornost da neko bude zaražen. Apsolutno sam protiv toga da se u grupi srećemo, ali jesam za to da razgovaramo, tako da nikome ne bude ugrženo zdravlje“, rekao je Veselinović za Nova.rs.

Članovi UOPS, inače su: Demokratska Stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Građanska platforma, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Šumadijska regija, Državotvorni pokret Srbije, Sindikat Sloga, Narodni pokret Srba sa Kosova Otadžbina i bivši poslanik Đorđe Vukadinović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar