Vojin Rakić Foto: N1
Vojin Rakić Foto: N1

Protiv šefa Uneskove katedre za Evropu Vojina Rakića ne vodi se nikakva "istraga" u okviru te organizacije Ujedinjenih nacija, saopštio je šef Svetske Unesko katedre za bioetiku Amnon Karmi.

Povodom napisa pojedinih medija u Srbiji, Karmi je istakao da Rakić ima punu podršku Uneska, i da Sekcija za Srbiju Unesko katedre za bioetiku uživa punu podršku Svetske katedre i njega lično, navodi se u saoštenju Sekretarijata Unesko katedre za bioetiku za Evropu.

Dodaje se da je očito da je dovođenje u pitanje profesionalnog i moralnog ugleda Rakića bilo u „funkciji medijskog linča, porodičnog i profesionalnog“, koji se nad njim sprovodi u provladinim medijima, o čemu će ta kancelarija nastaviti da obaveštava Unesko i ostale nadležne međunarodne organizacije.

Svetska Unesko katedra za bioetiku ima sedište u Haifi (Izrael), sa 247 Sekcija na svih pet kontinenata, dok katedra za bioetiku za Evropu ima 40 Sekcija, navedeno je u pismu Karmija.

Prethodno je, pre nekoliko dana, Rakić zatražio pomoć Saveta za štampu i međunarodnih i domaćih organizacija za zaštitu ljudskih prava zbog „medijskog linča“ u Srbiji koji sprovode „režimski tabloidi i predstavnici vlasti, uz zloupotrebu njegove maloletne dece, prava na privatnost i intimu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar