Foto: E-Stock/Milos Rafailovic, Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Nedopustiv je izostanak reakcije pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su bili svedoci Spasićeve agresije i ponavljanih pretnji po bezbednost kako Jelisavete Sablić, tako i njenog sina”, piše u saopštenju Udruženja dramskih umetnika, koje je upućeno i ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu.

Legendarna jugoslovenska i srpska glumica Jelisaveta Seka Sablić rekla je danas za Nova.rs da joj je na ulici pretio Simo Spasić, te da joj je dobacivao „Ubiću ti dete“.

Povodom napada na nju, Udruženje dramskih umetnika Srbije, reprezentativno udruženje u kulturi (UDUS), objavilo je saopštenje, a portal Nova.rs ga prenosi u celosti.

“Najoštrije protestujemo protiv gnusnih pretnji upućenih Jelisaveti Seki Sablić, vrhunskoj dramskoj umetnici ovenčanoj najvećim nagradama i priznanjima, voljenoj i poštovanoj glumici čije je pozorišno, filmsko i televizijsko delo kulturno dobro ove zemlje i naroda.

Nedopustiv je izostanak reakcije pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su bili svedoci Spasićeve agresije i ponavljanih pretnji po bezbednost kako Jelisavete Sablić, tako i njenog sina.

Policija ne sme da štiti nasilnike koji podržavaju režim, već mora da štiti svakog od svakog, bez obzira na nečije političko i svako drugo uverenje.

Udruženje zahteva da vlast koja je odgovorna za bezbednost građana prestane da gleda kroz prste nasilnicima i traži da policija hitno reaguje povodom ovog sramnog čina”.

BONUS VIDEO Ljuba Bandović o napadu na Seku Sablić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar