Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Ivan Dinić/Nova S

Legendarna jugoslovenska i srpska glumica Jelisaveta Seka Sablić za Nova.rs kaže da joj je na ulici pretio Simo Spasić, te da joj je dobacivao "Ubiću ti dete".

Uznemirena Seka je prilikom telefonskog razgovora za Nova.rs izjavila da je bila na promociji knjige na Adrićevom Vencu, a da je po izlasku iz zgrade na ulicu ugledala Simu Spasića, predsednika Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora KiM – inače poznatog nasilnika koji preti novinarima i poziva na njihovo ubistvo, ali i zastrašuje svakoga ko nije po volji režimu.

PROČITAJTE JOŠ

Seka tvrdí da joj je Simo Spasić rukom pokazivao na majicu, na kojoj je nešto pisalo.

„Bila sam malo udaljena, pa nisam videla šta piše. Pošto je gledao u mene i pokazivao mi to, ja sam mu rekla – Mrš“, rekla je Seka Sablić za Nova.rs.

Nakon toga je Simo Spasić krenuo da viče i ponavlja – „Ubiću ti dete.“

Seka Sablić kaže da mu je još jednom uzvratila sa „Mrš“, a da se nakon toga udaljila, dok je ona nastavio da ponavlja pretnje.

Glumica tvrdi i da je bilo svedoka – dva policajca koji su čuli ono što Spasić uzvikuje, ali navodi da nisu reagovali.

Simo Spasić poznat je kao neko ko preti političkim neistomišljenicima, kritičarima vlasti ili nezavisnim novinarima. Ranije je poručio da “strane plaćenike” iz N1, Nova S, Danasa, NIN-a, Vremena i Južnih vesti  „treba nabiti na kolac jer ruše državu Srbiju a bogate se na kostiju Srba.“

Nastavio je potom sa pretnjama poručivši novinarki Danasa da nas treba “lansirati raketom u vasionu”, kao što bi to uradio Kim Džong Un, da živimo u Severnoj Koreji.

BONUS VIDEO: Jelisaveta Seka Sablić o predizbornoj glumi političara, onima kojima smetaju njene reči…

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare