Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Ujedinjenje Socijaldemokratske stranke (SDS) i pokreta Demokrate Srbije, koje je trebalo da bude potvrđeno na izbornoj skupšini u Nišu, odloženo je zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji, rekao je danas generalni sekretar SDS Konstantin Samofalov.

„Izborna skupština odložena je za početak februara zbog ogromnog porasta broja zaraženih korona virusom“, rekao je Samofalov za Danas.

Funkcioner Demokrata Srbije Dragoslav Šumarac kazao je za taj portal da je vladajuća struktura te nove stranke uglavnom poznata i da je neosporno da će aktuelni predsednik SDS Boris Tadić biti predsednik stranke i nakon ujedinjenja.

„Načelni je dogovor da u ime SDS potpredsednici stranke budu Goran Bogdanović, Goran Radosavljević, Mikica Stanković, dok bi potpredsednici stranke u ime Demokrata Srbije bili Nada Kolundžija, Vojisav Jankvić i general Petar Radojičić. Vida Ognjenović mogla da postane predsednik Etičkog komiteta nove stranke“, kazao je Šumarac.

On je rekao i da će Demokrate Srbije predložiti više kandidata za članove Predsedništva, a da će direktor stranke biti kadar iz SDS Zdravko Sranković, dok Branislav Lečić, bivši predsednik Demokrata Srbije neće biti član te nove stranke.

Bonus video: Istraživanje Demostata o rejtingu opozicije i vlasti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar