Zoran Lutovac, Vuk Jeremić i Dragan Đilas Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Deo opozicije oko Stranke slobode i pravde, Demokratske i Narodne stranke održaće večeras sastanak na kojem će biti usvojen njihov program, a biće predloženi i kandidati za listu za parlamentarne i gradske izbore, saznaje Nova.rs.

Izvesno je da će nosilac liste koalicije Ujedinjena Srbija biti potpredsednica SSP Marinika Tepić, dok bi drugi na listi trebalo da bude predsednik DS Zoran Lutovac. Pod rednim brojem tri naći će se potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Kako je Nova.rs ranije pisala, među kandidatima za poslanike iz redova nestranačkih ličnosti trebalo bi da se nađu novinar Milan Jovanović, aktivistkinja iz Brusa Marija Lukić, psiholog Žarko Trebješanin, bivša ministarka iz Vlade Zorana Đinđića Gordana Matković, kao i glumac Branislav Tomašević.

Na čelu liste za beogradske izbore biće profesor Vladeta Janković, koji je najavio da će uskoro za Beograd biti formiran tim ljudi koji će mu pomagati.

Pitanje je dana kad će biti raspisani vanredni parlamentarni i redovni beogradski izbori. Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će se to dogoditi sredinom februara, dok će predsednički izbori biti raspisani početkom marta.

BONUS VIDEO: Demostatovo istraživanje – Da su danas izbori kako stoji vlast, a kako opozicija?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare